Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Opel Signum Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Opel Signum

Wil je een Opel occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Opel modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Opel Signum volgde in 2003 de Opel Omega op. De vijfdeurs hatchback uit de hogere middenklasse is gebaseerd op de derde generatie Opel Vectra. In 2009 volgde de Opel Insignia de Signum op. Concurrenten van de Opel Signum zijn de Volvo S60, de BMW 5-serie en de Audi A6.

Meer ruimte

Als basis voor de Opel Signum diende het onderstel van de Opel Vectra stationwagon. Deze was langer dan die van de Opel Vectra sedan. Opel gebruikte de langere bodemplaat omdat de Signum de hoger dan de Vectra gepositioneerde Opel Omega moest gaan vervangen. Als gevolg hier biedt de Opel Signum dan ook meer ruimte voor de achterpassagiers dan de Vectra.

(Hogere) middenklasse

Door het van de Vectra stationwagon geleende onderstel behoort de Signum eigenlijk tot de middenklasse. Met de extra binnenruimte en een door Opel Flexspace gedoopt interieurconcept hoopte het merk er echter succesvol de hogere middenklasse mee te kunnen bedienen. Getuige de matige verkoopcijfers is dat niet helemaal gelukt.

Flexspace

Het Flexspace interieurconcept bestaat uit twee verschuifbare en om te klappen rugleuningen van de achterbank. Door de variabele interieur- en bagageruimte moest de Signum zijn gebruikers extra comfort bieden.

Opel Signum automaat

Opel bood kopers van de Signum keuze uit een groot aantal vier- en zescilinder benzine- en dieselmotoren. Standaard waren die gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak, maar een automaat was in combinatie met alle motorvarianten te bestellen.

Facelift Opel Signum

De Opel Signum kreeg in 2005 een facelift. Hierbij werd het uiterlijk in lijn gebracht met dat van de andere nieuwste Opel-modellen door vooral het front en het interieur aan te pakken. Verder verving Opel de motor van het topmodel, een 3.2 V6, door een 2.8 V6. Die leverde ondanks zijn kleinere cilinderinhoud echter flink meer vermogen (211- tegen 230- of 250 pk - afhankelijk van uitvoering).

Hoewel dit type geen groot succes was, staan op Marktplaats gemiddeld toch een kleine 100 Opel Signum occasions te koop. Bent u op zoek naar een tweedehands Opel Signum, dan bieden de advertenties waardevol vergelijkingsmateriaal.