Helaas heeft je zoekopdracht ‘’ op dit moment geen resultaten opgeleverd.
Zoektip: gebruik zo min mogelijk woorden of probeer een andere zoekterm.
Zullen we je op de hoogte houden als er resultaten zijn?
Je hebt gezocht in

Opel met filter Sintra

.
0
Informatie

Opel Sintra

Wil je een Opel occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Opel modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De naar een dorp in Portugal vernoemde Opel Sintra was van 1997 tot 1999 bij ons leverbaar. De MPV is gebaseerd op de Pontiac Trans Sport (beide modellen zijn van General Motors). Opel haalde de Sintra al na twee jaar van de markt, omdat uit botsproeven was gebleken dat het model flink onveiliger was dan vergelijkbare auto's. Hoewel de Sintra zelf geen directe opvolger kreeg, is de Opel Zafira (introductie 1999) wel de daaropvolgende Opel-MPV. De Zafira is echter een klasse lager gepositioneerd. Concurrenten van de Opel Sintra zijn de Volkswagen Sharan, de Chrysler Voyager en de Renault Espace.

Uitvoeringen

Opel leverde de Sintra in zeven- en in achtpersoons uitvoering. Het verschil zit hem in afzonderlijke stoelen of een achterbank op de tweede zitrij.

Automaat

Kopers konden kiezen uit drie motoren: een 2,2-liter benzinemotor met 141 pk, een 3,0-liter V6 benzinemotor met 201 pk of een 2,2-liter turbodiesel met een vermogen van 115 pk. Alle drie de motoren waren standaard gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Alleen de 3.0 V6 was optioneel leverbaar in combinatie met een viertraps automaat.

Kans op fataal nekletsel

De standaarduitrusting van de Opel Sintra bestaat uit centrale deurvergrendeling, elektrisch bedienbare ramen en zij-spiegels, airco en twee in hoogte verstelbare voorstoelen met lendensteun. Voor veiligheid moesten ABS, twee airbags voorin en zij-airbags voorin zorgen. Uit de botsproeven van EuroNCAP kwam echter naar voren dat de bestuurder van de Sintra bij een frontale botsing een hoog risico op fataal nekletsel liep. Het stuur, inclusief de ontplooide airbag, brak los, waardoor deze zijn beschermende functie verloor.

Als u ondanks het nadeel op het gebied van veiligheid toch geïnteresseerd bent in een tweedehands Opel Sintra, dan bent u bij Marktplaats aan het juiste adres. In ons land zijn slechts weinig exemplaren verkocht, maar op Marktplaats staan toch een aantal Opel Sintra occasions te koop, zodat u het aanbod kunt vergelijken voordat u een keuze maakt.