Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Opel Tigra Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Opel Tigra

Wil je een Opel occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Opel modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Opel Tigra is gebouwd als compacte coupé en als compacte coupécabriolet, de Opel Tigra TwinTop. Beide modellen zijn gebaseerd op de Opel Corsa uit de respectievelijke periodes. Opel leverde de eerste Tigra van 1995 tot 2000. De Opel Tigra TwinTop was te koop van 2004 tot 2010. Concurrenten van de Opel Tigra zijn de Peugeot 206 CC, de Ford StreetKa en de Citroën C3 Pluriel.

Bijzonder

Bij zijn introductie in 1995 was de Opel Tigra een bijzonder model. Een sportief uitziende coupé in de compacte klasse kwam niet veel voor. In het eerste jaar verkocht de importeur meteen 2.500 stuks. Maar daarna zakten de verkopen enorm in. Onder meer de tegenvallende prestaties waren daar debet aan. Zo maakten de beschikbare 1,4- en 1,6-litermotoren het snelle uiterlijk niet waar. Met 90- en 106 pk was de Opel Tigra nauwelijks krachtiger dan de Opel Corsa. Beide motoren waren gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Een automaat leverde Opel alleen in combinatie met de 1,4-litermotor.

Vreemde zitpositie

Naast de tegenvallende prestaties speelden nog enkele andere factoren een rol in het uitblijven van verkoopsucces. Zo was de zitpositie in de Opel Tigra ronduit vreemd, omdat de bestuurdersstoel niet precies recht achter de pedalen was gemonteerd. Ook bood de Opel Tigra slecht zicht naar achteren en hield de functionaliteit door de kleine achterbank en de dito bagageruimte niet over.

Opel Tigra TwinTop

Doordat Opel de eerste Tigra vanwege de tegenvallende verkopen sneller dan verwacht uit productie nam, liet zijn opvolger even op zich wachten. Met de pas in 2004 geïntroduceerde Opel Tigra TwniTop speelde Opel in op de trend van coupécabriolets. Deze auto's hadden in tegenstelling tot traditionele cabriolets geen canvas dak, maar een stalen dakconstructie. Het dak verdween met een druk op de knop elektrisch in de kofferbak en deels achter de voorstoelen. Dit had tot voordeel dat ook met het dak open een relatief grote bagageruimte (met een inhoud van 250 liter) over bleef. In coupévorm bedroeg de inhoud 440 liter.

Sterkere motor

De Opel Tigra TwinTop was, net als zijn voorganger, leverbaar met twee benzinemotoren: een 1.4 (nog steeds met 90 pk) en een sterkere 1.8 met 125 pk. Ook bij dit model leverde Opel alleen de 1.4 in combinatie met een automatische versnellingsbak.

Als u geïnteresseerd bent in een tweedehands Opel Tigra, kijk dan eens op Marktplaats. Hier vindt u een ruim en voortdurend wisselend aanbod van Opel Tigra TwinTop occasions, zodat u goed kunt vergelijken.