Helaas heeft je zoekopdracht ‘’ op dit moment geen resultaten opgeleverd.
Zoektip: gebruik zo min mogelijk woorden of probeer een andere zoekterm.
Zullen we je op de hoogte houden als er resultaten zijn?

Peugeot 806 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

0
Informatie

Peugeot 806

Wil je een Peugeot occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Peugeot modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Peugeot 806 is een MPV van het Franse merk. Peugeot introduceerde de 806 in 1994. Het model kwam voort uit een samenwerking met enkele andere fabrikanten die op dezelfde basis een eigen MPV introduceerden: de Citroën Evasion, de Fiat Ulysse en de Lancia Zeta. In 2002 werd de 806 vervangen door de Peugeot 807. Concurrenten van de Peugeot 806 zijn verder de Chrysler Voyager, de Renault Espace en de Volkswagen Sharan.

MPV's

De vier technisch gelijke MPV's van Peugeot, Citroën, Fiat en Lancia staan ook wel bekend als de Eurovans. Ze onderscheiden zich van concurrerende modellen door de schuifdeuren voor de achterpassagiers. Dit vergemakkelijkt het in- en uitstappen op kleine parkeerplaatsen en verkleint de kans op schades door openzwaaiende portieren.

Acht personen

De Peugeot 806 bood plaats aan maximaal acht personen. De twee voorstoelen werden gevolgd door een verwijderbare driezits achterbank. De derde zitrij bestond naar keuze van de koper uit twee eveneens verwijderbare, losse stoelen of een tweede driezits bank. In tegenstelling tot auto's als de Renault Espace en de Chrysler Grand Voyager was de Peugeot 806 niet leverbaar in een lange uitvoering. Wel was de standaarduitvoering langer dan de korte versies van deze concurrenten.

In eerste instantie geen automaat

Kopers van de Peugeot 806 konden kiezen uit een reeks viercilinder benzine- en dieselmotoren. Het benzine-aanbod liep van een 1,8-liter met 100 pk tot een 2,1-liter turbomotor met 150 pk. Mensen die de voorkeur gaven aan een diesel konden kiezen uit twee turbodiesels: een 1.9 met 92 pk en een 2.1 met 110 pk. Peugeot leverde alle motoren in combinatie met een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De versnellingspook was gemonteerd op de middenconsole. Een automaat was in eerste instantie niet leverbaar.

Facelift Peugeot 806

In 1998 gaf Peugeot de 806 een facelift. Op enkele kleine optische wijzigingen na, was deze vooral van technische aard. De 1,8-litermotor verviel en Peugeot verbeterde de 2,0-litermotor (zowel de versie zonder als met turbo). Ook kwam er een nieuwe, krachtiger en zuiniger diesel in het programma, de Peugeot 806 2.0 HDI. Vanaf 2000 bood Peugeot pas een automaat aan. Deze was uitsluitend leverbaar op de Peugeot 806 2.0-16V.

Bent u op zoek naar een tweedehands MPV, dan is de Peugeot 806 wellicht iets voor u. Hier op Marktplaats vindt u een ruim en wisselend aanbod van Peugeot 806 occasions, zodat u goed kunt vergelijken.