Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Peugeot RCZ Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Peugeot RCZ

Wil je een Peugeot occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Peugeot modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Peugeot RCZ is een sportieve coupé gebaseerd op de Peugeot 308. De RCZ kwam in 2010 op de markt en kreeg een facelift in 2013. Concurrenten van de Peugeot RCZ zijn de Audi TT, de Volkswagen Scirocco en de Renault Mégane coupé.

Vormgeving

De spectaculair vormgegeven Peugeot RCZ is het sportiefste model van het Franse merk. Opvallend zijn de enorme grille, de bobbels in het dak en het feit dat de voor- en achterkant 'en profil' bijna dezelfde proporties hebben.

Motoren

Peugeot levert de RCZ met twee benzinemotoren van 155- of 200 pk (beide met een inhoud van 1,6-liter) en een 160 pk sterke 2,0-liter dieselmotor. Standaard heeft de Peugeot RCZ een handgeschakelde versnellingsbak, maar op de 155 pk-versie is een automaat optioneel leverbaar.

Uitrusting

De standaarduitrusting van de Peugeot RCZ bestaat uit onder meer climate control, Bluetooth, parkeersensoren voor en achter, elektrisch inklapbare buitenspiegels en een instelbare achterspoiler.

Peugeot RCZ facelift

In 2013 gaf Peugeot de RCZ een facelift. De enorme grille in het front werd wat bescheidener vormgegeven en hij kreeg led-dagrijverlichting. Verder breidde Peugeot de standaarduitrusting uit met een automatisch dimmende binnenspiegel en een regensensor. Op technisch gebied bleef alles bij hetzelfde.

Peugeot RCZ R

Een jaar na de facelift introduceerde Peugeot zijn sterkste en snelste personenauto ooit, de Peugeot RCZ R. Die peutert uit dezelfde 1,6-litermotor 270 pk vermogen en 330 Nm trekkracht. Hiermee kan de RCZ R in 5,9 seconden van 0 naar 100 km./u accelereren. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u.

Als u geïnteresseerd bent in een tweedehands Peugeot RCZ of de sportieve Peugeot RCZ R, kijk dan eens op Marktplaats. Hier vindt u een ruim en voortdurend wisselend aanbod van Peugeot RCZ occasions, zodat u goed kunt vergelijken.