Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Porsche Boxster Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Porsche Boxster

De Porsche Boxster is een tweezitter met een stijlvolle softtop die extra allure aan de auto geeft, maar door het motorvermogen wel echt tot de sportklasse behoort. De 986 is het eerste model van de Porsche Boxster, die in 1996 werd gepresenteerd op de autoshow van Detroit. Inmiddels zijn we toe aan de Porsche Boxster S 718, uit de vierde generatie, die in 4,7 seconden van nul naar honderd gaat. Een krachtpatser met een topsnelheid van 285 km per uur, die zijn baasje zoekt in liefhebbers van snelheid, vrijheid en Duitse kwaliteit. Voor een gezinsauto zul je je focus wel echt moeten verleggen. Auto's in een vergelijkbare klasse zijn de BMW Z4 en de Audi TT, al heeft de Boxster beduidend meer vermogen.

Veiligheid

Bij Porsche staat veiligheid altijd voorop. Porsche houdt er daarom naast de wettelijke eisen, nog eigen veiligheidseisen op na die extra streng zijn. Zo schrikken ze niet terug voor een terugroepactie, wanneer ze de veiligheid tot in het kleinste detail willen waarborgen. Vanwege de snelheid die deze auto kan halen, heeft de Porsche Boxster naast standaardairbags ook thorax-airbags die de kwetsbaarste delen van het lichaam beschermen. In een Boxster vind je de volgende veiligheidsfuncties:

  • Meerdere airbags voor bestuurder en bijrijder: hoofd,- zij-, thorax- en heupairbags
  • Side Impact Protection System: extra bescherming bij aanrijdingen van de zijkant
  • ABS (antiblokkeersysteem): zorgt ervoor dat wielen niet blokkeren bij een noodstop

Kenmerken

De Porsche Boxster is zeker een auto waarmee je gezien wil worden. Hoewel je voor de prijs van een luxere Porsche Boxster ook een eenvoudige Porsche 911 kunt kopen, wordt de Boxster geprezen om zijn wegligging en stuurvermogen. Deze wegligging heeft vooral te maken met de krachtige middenmotor. Helaas zit daar ook een klein nadeel aan: de Porsche Boxster is wat duurder in motoronderhoud, simpelweg omdat de monteur lastiger bij de motor kan komen. Voordeel is weer dat dit model onder de Porsche Classics valt, waarvoor meer dan genoeg onderdelen te krijgen zijn. De zescilindermotor klinkt lekker en geeft de power die je wilt van een sportwagen. Verder heeft de Porsche Boxster:

Comfort

Niet alleen van buiten ziet deze Porsche er gespierd uit. Ook van binnen mag hij er wezen. De stoelen zitten diep, waardoor je laag op de weg kijkt. Doordat de Porsche Boxster je als het ware omsluit met zijn prachtige vormen geeft dit een extra comfortabel gevoel. Het strakke lederen stuurwiel ligt prettig in de hand en zorgt voor perfect bochtenwerk. De elektronische stuurbekrachtiging geeft het gevoel van totale controle en maakt de Boxster licht. Met zijn 1295 kg is deze stoere bak ook lichter dan de meeste sportauto's, wat alleen maar voordelen heeft in rijgemak. De Boxster biedt verder nog het volgende comfort:

Vooral het laatste geeft aan dat deze krachtpatser niet alleen geschikt is voor de stoere sportliefhebbers onder ons, maar ook voor de cruisers die simpelweg willen genieten van een fris briesje op een zomerse dag.

Is een Porsche Boxster betrouwbaar?

Er zijn klachten over kleine defecten aan o.a. de koplampen, maar over het algemeen is de Porsche Boxster een betrouwbare auto. Ondertussen is de Porsche Boxster een klassieker: ideaal om mee te cruisen, maar even goed een topper op het circuit.

Hoeveel kost een Porsche Boxster?

Afhankelijk van het bouwjaar en de staat waarin hij zich bevindt kost een tweedehands Porsche Boxster van € 7.000,00 tot € 107.000,00.

Hoe ver kan je met een Porsche Boxster rijden op een volle tank?

Een Porsche Boxster verbruikt gemiddeld 14,3 liter/100 km, je kunt 57 liter tanken dus raak je ongeveer 575 km ver.

Is de Porsche Boxster duur in onderhoud?

Het onderhoud van een Porsche Boxter zal duurder zijn dan een gezinswagen, volgens Porsche kan een groot onderhoud voor €989.

Waar moet ik op letten wanneer ik een Porsche Boxter wil kopen?

Let op dat het dak in goede conditie is en gemakkelijk opent en sluit, en dat alle sleutels en handleidingen aanwezig zijn.