Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Renault Avantime Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Renault Avantime

Wil je een Renault occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Renault modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Renault Avantime is een MPV die de Franse autofabrikant door het eveneens Franse Matra liet bouwen. Het opvallend vormgegeven model verscheen in 2001, maar werd wegens tegenvallende verkopen twee jaar later alweer uit productie genomen. Door zijn unieke voertuigconcept had de Renault Avantime eigenlijk geen concurrenten. En helaas ook geen kopers. In twee jaar tijd bouwde Renault slechts 8.500 exemplaren.

Zogenaamde crossovers (auto's die kenmerken van verschillende modellen in zich verenigen) overspoelen de automarkt al jaren. Renault behoorde met de Avantime tot de early adopters onder de fabrikanten. Te vroeg wellicht. De Avantime had de kenmerken van een coupé en een MPV. Een niet voor de hand liggende combinatie en dat is misschien een reden waarom de Avantime het niet heeft gered. Want welke potentiële MPV-koper zit er te wachten op een auto met slechts twee portieren? En welke coupérijder heeft behoefte aan de zithoogte, de binnenruimte en het model - hoe flitsend ook - van een MPV?

Motoren Renault Avantime

Technisch was de Avantime gebaseerd op de derde generatie Renault Espace die het merk in 1997 had geïntroduceerd. Net als dat model beschikte de Avantime over een kunststof carrosserie. Hierdoor krijgt de roestduivel in ieder geval op dit gedeelte van de auto geen kans. Kopers van de Renault Avantime konden kiezen uit twee benzinemotoren en een diesel. De 2,0-liter viercilinder leverde 165 pk, de 3.0 V6 schopte het tot 210 pk. De 2,2-liter viercilinder diesel tenslotte, leverde 150 pk. Renault koppelde alle drie af-fabriek aan een handgeschakelde zesversnellingsbak, maar voor de 3.0 V6 was ook een automaat leverbaar.

Noviteiten

De Avantime had enkele opvallende noviteiten, zo openden de 1,40 meter lange en 60 kilogram zware portieren eerst naar achteren en vervolgens pas opzij. Dit was gedaan om instapruimte te bieden zonder de openingshoek van de deuren te groot te maken. Ook het enorme panorama-schuifdak was bijzonder, evenals de in twee contrasterende kleuren gespoten carrosserie.

Klassiekerstatus

Ondanks zijn matige verkoopsucces zou de Renault Avantime door zijn bijzondere eigenschappen best wel eens kunnen uitgroeien tot een gewilde klassieker. Dan is nu het moment om een exemplaar te kopen dat nog geen astronomische kilometerstand heeft. Zoekt u inderdaad een tweedehands Renault Avantime, dan zit u bij Marktplaats goed. Hier vindt een relatief ruim en wisselend aanbod van Renault Avantime occasions, zodat u goed kunt vergelijken.