Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Renault Captur Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Renault Captur

Wil je een Renault occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Renault modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Renault Captur is een SUV/MPV uit de compacte klasse. Hij deelt zijn bodemplaat dan ook met de vierde generatie Renault Clio van eind 2012. De Captur kwam een half jaar later op de markt. Het is de opvolger van de Renault Modus, maar dan met een avontuurlijker uiterlijk. De Captur concurreert met de Peugeot 2008, de Opel Mokka en de Suzuki SX4 S-Cross.

Dit nieuwe model van de Franse autofabrikant laat zich moeilijk in een hokje stoppen. Het is de opvolger van de mini-MPV Renault Modus, maar hij ziet er een stuk ruiger uit dan zijn voorganger. Kleine SUV's zijn de laatste jaren echter populair geworden, daarom heeft Renault de Captur designtechnisch de avontuurlijkere weg bewandeld. Het is dus eigenlijk een crossover, een mengeling van verschillende carrosserievormen. Hebben we toch een hokje gevonden.

Automaat

Kopers van een Captur kunnen kiezen uit drie motoren. Het aanbod start met een 0,9-liter driecilinder met 90 pk, dan volgt een 1,2-liter viercilinder met 120 pk (beide benzine). Mensen die veel kilometers rijden, zullen eerder kiezen kiezen voor de Renault Captur Dci 90, met een 90 pk sterke viercilinder dieselmotor. De basismotorisering is alleen leverbaar in combinatie met een handgeschakelde vijfversnellingsbak, terwijl Renault de 120 pk sterke benzinemotor juist alleen met de automaat (voorzien van dubbele koppeling) levert. De diesel is wel te bestellen met zowel een handbak als een automaat.

Afritsbare bekleding

De Captur ziet er met zogenaamde two tone lak eigenwijs uit. Het interieur heeft enkele handigheidjes, zoals een dashboardkastje in de vorm van een lade, maar Renault doet met de keuze voor harde kunststof wel een stap terug in de beleving van het kwaliteitsgevoel. Een prachtige vondst is daarentegen de afritsbare bekleding. Die kun je wassen of vervangen.

Bent u op zoek naar een tweedehands Renault Captur, dan zit u bij Marktplaats goed. Hier vindt u een ruim en wisselend aanbod van Renault Captur occasions, wat vergelijken makkelijk maakt.

Hoeveel koffers passen er in een Renault Captur?

Het aantal hangt af van het formaat van de koffers, maar zeker is dat de Renault Captur veel bagageruimte heeft.

Is een Renault Captur een SUV?

Ja, de Renault Captur is een compacte SUV.

Hoeveel kost een Renault Captur?

De kostprijs van een Renault Captur varieert afhankelijk van het bouwjaar en het kilometeraantal.

Hoeveel kost het om een Renault Captur te verzekeren?

De prijs van een autoverzekering voor je Renault Captur is afhankelijk van verschillende factoren. De gemiddelde prijs van een autoverzekering ligt rond € 300 per jaar.

Is de Renault Captur een goede auto?

Ja, de Renault Captur biedt namelijk veel comfort, voldoende bagageruimte en een uitstekende wegligging.