Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Renault Grand Modus Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Renault Grand Modus

Wil je een Renault occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Renault modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Renault Grand Modus is een verlengde versie van de Renault Modus. Dat is op zijn beurt een mini-MPV op basis van de de derde generatie Renault Clio (vanaf 2005). Renault introduceerde de Modus in 2004, de Grand Modus kwam tegelijkertijd met de facelift van de Modus in 2008 op de markt. In 2013 volgde de Renault Captur de Renault (Grand) Modus op. Soortgelijke auto's zijn de Opel Meriva, de Nissan Note en de Daihatsu Materia.

Eigenchappen

De Grand Modus heeft dezelfde praktische eigenschappen als de Renault Modus, maar dan met meer beenruimte voor de achterpassagiers en een grotere bagageruimte. Om tot de Grand Modus te komen heeft Renault de wielbasis van de Modus met 93 mm verlengd. De carrosserie is zelfs 161 mm langer. Die extra ruimte komt geheel ten goede aan de achterpassagiers (meer beenruimte) en de bagageruimte. De inhoud daarvan groeide van 274- naar 305 liter. Nog meer winst zit hem in de toename van de hoeveelheid ruimte met de achterbank neergeklapt: 1.454 in plaats van 1.283 liter.

Handig

Naast het grotere formaat van de Grand Modus heeft Renault enkele slimmigheidjes van de Modus behouden. Zo is het mogelijk de middelste zitting van de achterbank te verwijderen. Vervolgens kun je de buitenste twee zittingen naar elkaar toe duwen, waarna de bank verschoven kan worden om zo meer beenruimte of meer bagageruimte te creëren. Handig is verder het feit dat de omhoog scharnierende achterklep een extra klep heeft die omlaag scharniert. Hierdoor kun je kleine spullen snel inladen, bijvoorbeeld als je achter de auto weinig ruimte hebt. Onhandig is het feit dat de achterklep te laag naar boven opent. Hierdoor kunnen wat langere mensen moeilijk spullen in- en uitladen.

Motoren

Kopers van de Renault Grand Modus konden kiezen uit benzine- (met vermogens van 75- tot 112 pk) en dieselmotoren (85- of 105 pk). Af-fabriek heeft Renault die met een handgeschakelde vijfversnellingsbak geleverd, maar een vijftraps semi-automaat of een viertraps automaat was op sommige uitvoeringen eveneens leverbaar. De diesels kwamen alleen in combinatie met de handbak.

Wilt u een tweedehands Renault Grand Modus kopen? Kijk dan eens in het advertentie-aanbod op Marktplaats. Dat is ruim en wisselt voortdurend, zodat u tijdens uw zoektocht naar een Renault Grand Modus occasion de te koop staande auto's makkelijk kunt vergelijken.