Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Renault Koleos Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Renault Koleos

Wil je een Renault occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Renault modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Renault Koleos is een SUV uit de compacte middenklasse. De fabrikant introduceerde de Koleos in 2008, maar wegens gebrek aan succes verwijderde de importeur het model in 2010 alweer uit het Nederlandse leverprogramma. Concurrenten van de Renault Koleos zijn de Opel Antara, de Volkswagen Tiguan en de Peugeot 4007.

Verbruik

Renault was in 2008 een van de laatste grote Europese autofabrikanten die met de Koleos het SUV-segment betrad. Daarbij speelde de slurptax (door het relatief hoge verbruik en de daaraan gekoppelde CO2-uitstoot) het model parten. Ook het feit dat de Koleos is gebaseerd op de Koreaanse QM5 van concerngenoot Samsung, hielp niet. Al deze factoren droegen ertoe bij dat Renault het model binnen twee jaar al van de markt haalde.

Tweedehands Renault Koleos

Ondanks de lage verkoopcijfers staan op Marktplaats enkele tientallen advertenties met Renault Koleos occasions. Dit relatief ruime en wisselende aanbod maakt vergelijken makkelijk. Als u een tweedehands Renault Koleos zoekt bent u bij Marktplaats dan ook aan het juiste adres. Wat zijn de kenmerken van deze SUV van Renault?

Motoren

De Franse fabrikant leverde de Koleos met keus uit drie viercilinder motorvarianten: een benzine en twee diesels. De benzinemotor had een inhoud van 2,5-liter en leverde een vermogen van 170 pk. De twee diesels leverden achtereenvolgens 150- en 175 pk. Standaard waren alle drie de motoren gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak, een automaat was alleen mogelijk in combinatie met de sterkste diesel. Deze versie had standaard ook vierwielaandrijving, terwijl kopers beide andere motoren ook als voorwielaandrijver konden bestellen.

Uitrusting

De standaarduitrusting van de Koleos (Dynamique genaamd) omvat onder meer ABS, een batterij airbags, 17 inch lichtmetalen wielen en een radio-/cd-speler met MP3-functie. De Dynamique Pack voegt hier een regensensor, een sleutelkaart en parkeersensoren voor en achter aan toe. De Dynamique Luxe, heeft ook nog ESP en een elektrisch bedienbaar panoramadak. Het topmodel (de Privilege) tenslotte, heeft ook nog gedeeltelijk lederen bekleding.