Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Renault Modus Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Renault Modus

Wil je een Renault occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Renault modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Renault Modus is een mini-MPV op basis van de derde generatie Renault Clio (vanaf 2005). Renault introduceerde de Modus zelfs iets eerder dan zijn zustermodel, al in 2004. De Renault Captur volgde in 2013 de Modus op. Concurrenten van de Renault Modus zijn de Opel Meriva, de Fiat Idea en de Nissan Note.

Ruimte

Met de Modus speelt Renault in op de trend naar ruimtelijke versies van auto's uit de compacte klasse. Veel multifunctionaliteit laat dit formaat normaal gesproken niet toe, maar de Modus biedt meer dan extra ruimte achterin door de hogere daklijn. Als MPV-bouwer van het eerste uur (in 1984 met de Renault Espace) heeft Renault toch een paar handigheidjes in de Modus verwerkt.

Verschuifbare achterbank

Zo heeft de achterklep een klein gedeelte dat omlaag scharniert. Handig als je even snel iets in de kofferbak wilt opbergen of als je op een krappe parkeerplaats staat. Ook de verschuifbare achterbank is praktisch. Hiermee varieert niet alleen de beenruimte voor de achterpassagiers, maar ook de inhoud van de bagageruimte. Die bedraagt dan tussen de 199- en 278 liter. Met de bank neergeklapt groeit het maximale volume naar 1.283 liter. Bovendien kun je van de driezits achterbank een tweezits versie maken door de middelste zitting te verwijderen. De Fransen weten zo dus een maximaal aan gebruiksmogelijkheden voor deze kleine auto te creëren.

Motoren

Kopers van de Modus konden kiezen uit een reeks viercilinder benzine- en dieselmotoren. Het vermogen voor de benzinemotoren loopt uiteen van 65 pk ( voor de Renault Modus 1.2 16V) tot 113 pk (de Renault Modus 1.6 16V). De basisdiesel - de Renault Modus 1.5 dCi - levert eveneens 65 pk, maar dankzij wijzigingen in het motormanagement was deze krachtbron ook verkrijgbaar met vermogens tot 105 pk. Renault leverde de meeste motoren in combinatie met een handgeschakelde vijfversnellingsbak, maar een vijftraps semi-automaat of een viertraps automaat behoorde op sommige varianten eveneens tot de mogelijkheden.

Renault Grand Modus

Vier jaar na zijn introductie kwam Renault met de facelift van de Modus. Dit model was herkenbaar aan chroom in de grille en gewijzigde koplampen, achterlichten en bumpers. Tegelijkertijd introduceerde het merk de Renault Grand Modus. Dit is een met ruim 16 centimeter verlengde versie van de Modus. Met neergeklapte achterbank groeide de bagageruimte hierdoor tot 1.454 liter.

Bent u op zoek naar een tweedehands MPV, dan is de Renault Modus wellicht iets voor u. Hier op Marktplaats vindt u een ruim en wisselend aanbod van Renault Modus occasions, zodat u goed kunt vergelijken.