Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Seat Mii Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Seat Mii

Wil je een Seat occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Seat modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

  • De Mii beschikt - samen met de Volkswagen Up! en Skoda Citigo - als eerste in zijn klasse over een automatisch remsysteem.
  • In tegenstelling tot de meeste Seat-modellen - zoals de Ibiza, Léon, en voorganger Arosa - is de Mii niet vernoemd naar een Spaanse plaats.
  • Het voor de Mii beschikbare Ecomotive is Seats benaming voor de zuinige Bluemotion-technologie van Volkswagen.

Mii: één van de drie

Seat is een Spaanse autobouwer, opgericht in 1950 en sinds 1990 volledig eigendom van de Volkswagen-groep. In 2011 werd de Seat Mii geïntroduceerd, een hatchbackmodel in het (kleinste) A-segment dat technisch identiek is aan de Volkswagen Up! en de Skoda Citigo. De razend populaire drie-eenheid Peugeot 107, Toyota Aygo en de Citroën C1, heeft er met dit Volkswagen-trio ineens een stel geduchte concurrenten bijgekregen. Ook kleine wagens als de Kia Picanto en de Renault Twingo hebben het hierdoor extra zwaar. Voor de consument betekent het alleen maar winst.

Volkswagen, maar typisch Seat

De Seat Mii kan in de eigen modellenlijn van Seat gezien worden als de opvolger van de Seat Arosa, een auto die ook al door de Volkswagen-groep geproduceerd werd en op hetzelfde platform was gebouwd als de Volkswagen Polo en de Seat Ibiza. Hoewel de Mii vrijwel gelijk is aan de Volkswagen Up! en de Skoda Citigo, is in de smallere grille en stoere, scherpere koplampen van de Mii nog wel wat terug te zien van de Arosa. Ook de zijkant, met het scherpgelijnde 'arrow design' op de deuren, is typisch Seat.

Topscorer

De drieling van de Volkswagen-groep doet het goed in tests en bij de vakpers. Zo scoren de frisse kleintjes het maximum van 5 sterren in de veiligheidstest van Euro NCAP, en werd de Volkswagen Up! derde bij de Auto van het Jaar-verkiezing in 2012. De compacte stadsauto's, die overigens op de snelweg zeker geen modderfiguur slaan, zijn van binnen verrassend ruim. De inzittenden op de achterbank hebben weliswaar niet al teveel beenruimte, maar dat valt te verwachten bij een auto in deze klasse.

Zuinige en goedkope Mii

Net als zijn broertjes is de Mii bijzonder zuinig, altijd een belangrijke overweging bij het kopen van een kleine auto. De Mii legt, met 75 pk, gemiddeld bijna 24 kilometer af op 1 liter benzine. Als er een keuze gemaakt moet worden voor één exemplaar uit deze aantrekkelijke drieling, zal het waarschijnlijk neerkomen op merkloyaliteit of -affiniteit, of net die unieke uiterlijke touches die het verschil maken. Voor wie echt scherp naar zijn portemonnee kijkt, is de Mii de beste oplossing, aangezien dit in aanschaf de goedkoopste auto is van de drie. Bedenk hierbij wel dat de goedkoopste uitvoering - de Mii Entry - geen stuurbekrachtiging heeft, wat voor veel bestuurders toch een belangrijke feature is; vooral in stadsauto's, waarmee veel bochtenwerk en parkeermanoeuvres verricht moeten worden. Deze toevoeging is helaas ook nog niet te vinden in de hieropvolgende uitvoering - de Mii Reference - maar is, net als het City Safety Assist remsysteem, wel standaard aanwezig vanaf de Mii Style.

Veel opties

In totaal zijn er zes verschillende uitvoeringen van de Mii - naast de genoemde Entry, Reference en Style ook nog de Mii Style Chic, Mii Style Sport, en de Mii Chill Out - en er kan naar believen voor extra opties gekozen worden zoals verwarmbare voorstoelen, getinte ramen en een panoramisch zonnedak. Sowieso hebben alle Mii-smaken moderne toevoegingen als een start-stop systeem en zij-airbags voorin. De Seat Mii heeft een bezinemotor van 1 liter en er kan gekozen worden voor een vermogen van 60 of 75 pk. De auto is zowel met drie als vijf deuren te verkrijgen. De vijf versnellingen tellende transmissie is standaard een handbak maar is tegen een meerprijs van circa 1300 euro ook leverbaar als automaat.

Mii occasion kopen en verkopen

Bij het verkopen van een gebruikte Seat Mii is de autoverkoper bijzonder gunstig uit. Volgens een onderzoek uit 2013 zijn de auto's die na drie jaar het meeste opleveren de Up!, Citigo en de Mii. Kopen is dus al voordelig maar het is natuurlijk extra fijn om te weten dat de auto zeeer waardevast is wanneer deze later weer als occasion verkocht moet worden. Na drie jaar krijgt u nog ruim 69% van de originele aankoopprijs terug voor uw Mii. Net iets meer dan voor de Citroën C1, de Toyota Aygo, en de Peugeot 107, de grote concurrenten.