Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Subaru Forester Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Subaru Forester

De Subaru Forester werd in 1997 uitgebracht en is tot op de dag van vandaag een populaire SUV en een voorbeeld voor veel andere Japanse autofabrikanten. De oudere modellen zijn wat minder ruim dan we gewend zijn van dit soort wagens, maar wel zeer compleet. Met een overzichtelijk dashboard en fijne zithoogte is de Subaru Forester een prima gezinsauto en ook voor de wat ruigere ritjes buiten de gebaande wegen een aanrader. Waar deze alleskunner om geroemd wordt, is zijn trekkracht. Vergelijkbare SUV's zijn de Subaru Outback en de SSangYong Rexton.

Veiligheid

Met extra verstevigde zijpanelen voelen de vijf deuren van de Subaru Forester solide aan, en dat is niet voor niets. Bij een eventuele aanrijding zorgen ze ervoor dat de kracht van de impact goed is verdeeld. Veiligheidsinstantie Euro NCAP bekroonde de Subaru Forester met de maximale vijf sterren op het gebied van veiligheid. Het voorkomen van een ongeluk is natuurlijk nóg beter. De Forester heeft voldoende extra's de je daarbij helpen, zoals:

  • EyeSight-technologie (bij nieuwe modellen): twee extra camera's naast het stuur, die functioneren als een paar extra ogen voor de bestuurder
  • Hill Descent Control: zodat je gecontroleerd kunt afdalen op bijvoorbeeld een helling
  • Active Torque Vectoring: kan elk wiel afzonderlijk laten remmen, wat voor meer controle zorgt in bochten

Kenmerken 

Een wat oudere Subaru Forester-occasion is nog altijd een goede keuze als het gaat om comfort en trekkracht. De recente Subaru Forester 2019 lijkt qua vormen op de in Europa niet verkrijgbare Subaru Forester STI, helaas wel zonder de extra pk's. Het is een robuuste wagen met een flink verlengde wielbasis, met als resultaat een van de ruimste SUV-cabines die er is. Of je nu handgeschakeld rijdt of liever een automaat, Subaru maakt geen onderscheid door de automaat voor dezelfde prijs aan te bieden. De Subaru Forester kenmerkt zich verder door:

  • Een boxermotor met vier cilinders en een 2- of 2,5-liter cilinderinhoud
  • Een hoge trekkracht, die 'm zeer geschikt maakt voor een caravan of aanhanger
  • Vierwielaandrijving met grip op elke soort ondergrond, of die nou modderig is of rotsachtig

Comfort

Op comfort is niet bespaard. De vering zorgt voor een stevige zit en door de hoge instap heb je goed overzicht in het verkeer. Het dashboard is logisch ingedeeld, zodat je niet hoeft te zoeken tijdens het rijden. Er is alles aan gedaan om je rit comfortabel te maken: de stoelen zitten prettig en zijn op meerdere punten instelbaar. Afhankelijk van de uitvoering, zorgt de Forester in de winter voor lekker warme stoelen terwijl in de zomer de airco de binnentemperatuur op peil houdt. Verdere opties zijn, al dan niet standaard:

De Subaru Forester ziet eruit als een krachtpatser, en is het ook. Naast kracht en rijcomfort is de Forester verrassend zuinig voor een SUV. Ook als gezin zul je veel plezier beleven aan deze wagen, die niet alleen veel ruimte heeft voor bagage maar ook moeiteloos een caravan kan trekken. Een plezier om in te rijden, wat je doel ook is.

Kan een Subaru Forester worden uitgerust met een trekhaak?

De Subaru Forester is geschikt om te slepen en kan tot 2.000 kg trekken. Hij is uitgerust met een Trailer Stability Control systeem, dat het slepende voertuig helpt om onder controle te blijven door het remsysteem en de krachtverdeling te regelen. De 2-liter manuele niet-turbo versie kan tot 1.800 kg trekken.

Welk type auto is een Subaru Forester?

De Subaru Forester is een SUV (Sport Utility Vehicle). Een SUV is een typische personenauto met kenmerken van een terreinwagen, zoals vierwielaandrijving, en zit hoger met een grotere bodemvrijheid. SUV's worden gebouwd met hetzelfde chassis als vrachtauto's in plaats van een standaard personenauto.

Hoeveel kost een Subaru Forester?

Als u het topmodel van de serie wilt hebben, is het eerder € 38.080. Als het de top van het assortiment is dat u zoekt, kost het eerder € 41.650.

Wat is het gemiddelde motorinhoud van de Subaru Forester?

De Subaru Forester is verkrijgbaar in 3 verschillende motor formaten met als populairste motoren de turbo benzine- of dieselmotor. Het standaard voertuig is uitgerust met een 2-liter benzinemotor met 148 pk, of er is de steviger versie, ook een 2-liter benzine, die turbogeladen is en 237 pk heeft.. De dieselversie is een 2-liter met 145 pk en een acceleratie snelheid van 9,9 seconden van 0-100 km/u.