Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Subaru Impreza Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Subaru Impreza

De Subaru Impreza werd in 2016 bekroond tot de Japanse 'Auto van het Jaar', maar kwam al ver daarvoor op de markt. In 1992 om precies te zijn, als opvolger van de Subaru L-serie. De Impreza is er als sedan, hatchback en stationwagon en is eigenlijk een auto in de compacte middenklasse, die ideaal te gebruiken is als gezinsauto. Dat is echter niet waar veel autorijders de Impreza mee associëren. Het model is namelijk vooral bekend door de snelle uitvoeringen, zoals de Subaru Impreza GT Turbo en de Subaru Impreza WRX. De sportversies van het model, zoals de rallyauto Subaru Impreza WRC, wonnen samen met de Subaru Legacy drie keer de rallykampioenschappen. Zo heeft de Impreza dus verschillende gezichten, net als z'n al even veelzijdige concurrent de Mitsubishi Lancer. In de stationcar-klasse is de Suzuki Grand Vitara een belangrijke tegenstrever.

Veiligheid

Voor het jaar 2020 heeft Subaru zichzelf een mooi doel gesteld: het veiligste automerk ter wereld zijn. Het behalen van dat doel lukt aardig, want de Subaru Impreza is de veiligste auto in zijn klasse. De maximale score van vijf sterren in de veiligheidstest van de Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) bevestigt dat. Dat de veiligheidsscore zo hoog uitvalt, komt onder meer door de oerdegelijke veiligheidskooi van solide Japans staal, een uitstekend botsenergie-absorptiesysteem en zeer goed zicht rondom. Daarnaast is de Subaru Impreza uitgerust met de volgende veiligheidsvoorzieningen: 

  • Eyesight-systeem: functioneert als extra paar ogen voor de bestuurder en grijpt in bij gevaar
  • Mistlampen voor: zodat je ook bij zeer dichte mist nog voldoende zicht hebt
  • Lane Assist: een slim hulpmiddel dat een signaal afgeeft als je gaat slingeren door vermoeidheid of van je eigen weghelft dreigt te raken

Kenmerken

De Subaru Impreza is een rallyauto, maar ook een compacte familiewagen. Standaard zijn de nieuwere modellen van de Impreza al rijk uitgerust, met onder meer airconditioning en een bluetooth-carkit met stuurwielbediening. De standaardmodellen hebben een benzinemotor met 95, 125 of 218 pk, en de rallymodellen zijn nog een tandje sneller, met een motor die maar liefst 265 pk kan leveren. Afhankelijk van de uitvoering, heeft de Subaru Impreza de volgende kenmerken:

  • Een 1,6-liter (95 pk), 2,0-liter (125 pk) of 2,0-liter turbo (218 pk) benzinemotor
  • Een handgeschakelde versnellingsbak of een automatische transmissie
  • Meesturende LED-koplampen en een infotainmentsysteem

Comfort

De Impreza is door de vele veiligheidsvoorzieningen niet alleen heel veilig, maar ook comfortabel. Zo vergroot het Active Torque Vectoring-systeem ook de rijdynamiek van de auto. Datzelfde geldt voor de licht- en regensensoren, waardoor je er zelf niet meer aan hoeft te denken om deze aan te zetten. Ook het Winter Pack, met verwarmde buitenspiegels en een ruitenwisserontdooisysteem, maakt rijden in de Impreza een stuk comfortabeler. De nieuwere modellen beschikken daarnaast over een aantal andere fijne functies voor extra rijcomfort: 

  • Een verbeterde wielophanging voor een soepelere wegligging
  • Adaptive Cruise Control
  • Optioneel: elektrische stoelen met stoelverwarming

Is de Subaru Impreza een goede auto?

De Impreza is nog steeds een van de populairste modellen van Subaru.

Is de Subaru Impreza een trage auto?

De maximumsnelheid van de Subaru Impreza 2017 bedraagt 250 km/u, wat gemiddeld is.

Hoeveel kilometer gaat de Subaru Impreza mee?

Dit is afhankelijk van verschillende factoren, maar over het algemeen gaat de Subaru Impreza lang mee.

Heeft de Subaru Impreza een turbomotor?

De Subaru Impreza WRX- en WRX STI-modellen hebben een turbomotor.

Is de Subaru Impreza hatchback een goede auto?

Dankzij het grote aantal opties, zoals zetelverwarming, en de lange levensduur is het zeker een goede auto.