Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Suzuki Baleno Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Suzuki Baleno

Wil je een Suzuki occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Suzuki modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Suzuki Baleno is een compacte middenklasser die het Japanse merk tussen 1995 en 2001 in Nederland levert. De Baleno is verkrijgbaar als driedeurs hatchback, vierdeurs sedan en vijfdeurs stationwagon.

Met de Baleno wil Suzuki - tot dat moment uitsluitend bekend van kleine auto's die we tegenwoordig supermini's noemen - in een wat hoger marktsegment meedoen. De Japanners positioneren de Baleno dan ook boven de Suzuki Swift. Kopers kunnen kiezen uit drie benzinemotoren met een inhoud van 1,3-, 1,6- of 1,8-liter in vermogen variërend van 86 tot 121 pk. In 1998 introduceert Suzuki tevens een diesel in het programma, de 1.9 TD met 75 pk. Een jaar later volgt een facelift waarbij Suzuki de Baleno voorziet van onder meer koplampen achter helder glas en een iets gewijzigde voor- en achterkant.

De benzinemotoren van de Baleno presteren goed, zij het wat ongecultiveerd. Boven de 4.000 toeren neemt het geluidsniveau navenant toe, evenals het brandstofverbruik. De versnellingsbak schakelt wat hakerig en vraagt daarom enige gewenning. Daarentegen zijn de stoelen juist verrassend comfortabel. Ook de ruimte achterin is goed, zeker in de sedan. Die heeft bovendien een voor deze klasse enorme kofferbak van bijna 400 liter.

Door een tamelijk slap onderstel, dat ook nog eens gehorig is, is het weggedrag van de Baleno eerder comfortabel dan sportief. Mede vanwege het lage gewicht (845-920 kg, afhankelijk van de uitvoering) is het remgedrag zeer goed. De Baleno 1.8 GTI is standaard zelfs voorzien van schijfremmen rondom en ABS. In 2001 volgt de Suzuki Liana de Baleno op.

De Suzuki Baleno is wat segment betreft moeilijk in te delen. Hij is bijvoorbeeld groter dan een Volkswagen Polo, maar valt weer net onder de Volkswagen Golf. Kopers die een tweedehands Suzuki Baleno overwegen, kunnen in het ruime aanbod auto's op Marktplaats dan ook het best kijken naar occasions van de Mitsubishi Colt, de Mazda 323, de Peugeot 306 en de Seat Cordoba.