Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Suzuki Ignis Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Suzuki Ignis

Wil je een Suzuki occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Suzuki modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De mini-MPV Suzuki Ignis is in ons land geleverd tussen 2001 en 2008. Kopers konden kiezen uit een drie- of vijfdeurs-uivoering. Voor dit formaat auto beschikt de Ignis over een opvallend grote bagageruimte. Ook de inzittenden heb iets meer plek dan in deze klasse gewoonlijk is. Bij zijn introductie leverde Suzuki de Ignis alleen met een 1,3-liter benzinemotor met een vermogen van 83 pk. Die zorgde echter voor voldoende prestaties, was redelijk stil en behoorlijk zuinig. Een nadeel zijn de vlakke, vormloze stoelen.

In 2003 introduceerde Suzuki onder de noemer 'New Ignis' al een opgefriste versie met een licht gewijzigd uiterlijk. Vanaf dit moment was ook een 1,5-liter benzinemotor leverbaar evenals een 1.3 dieselmotor. De Ignis 1.5 was daarnaast ook te bestellen met vierwielaandrijving. De aandrijflijn (motor plus versnellingsbak) van de dieselversie werd eveneens geleverd in de Opel Corsa, Fiat Punto en Lancia Ypsilon. Nieuwe toevoeging aan het leverprogramma was in 2003 de Ignis Sport, een sportieve driedeurs uitvoering met 109 pk sterke 1,5-liter benzinemotor. De Ignis Sport was gebaseerd op de rally-auto waarmee Suzuki dat jaar uitkwam in het Junior WRC (World Rally Championship). Omdat die auto echter in een andere fabriek werd gebouwd, heeft de Sport nog het uiterlijk van het voorgaande model Ignis. Wel beschikt deze sportieve uitvoering over een spoilerpakket en sportstoelen van Recaro.

Kopers die de aanschaf een Suzuki Ignis overwegen kunnen ook zijn voornaamste concurrenten in ogenschouw nemen: de Daihatsu YRV, de Subaru Justy en de Fiat Panda.