Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Suzuki Jimny Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Suzuki Jimny

De Suzuki Jimny werd in 1968 voor het eerst geproduceerd en is ook te vinden onder de naam SJ410. De tweede generatie Jimny's werd geproduceerd vanaf 1984 en de Suzuki Jimny werd in 1988 tijdelijk omgedoopt tot de Suzuki Samurai. Deze was zowel met twee- als vierwielaandrijving verkrijgbaar. De Suzuki Jimny van na 2018 kenmerkt zich, naast het opvallende vierkante ontwerp, door de standaard vierwielaandrijving. Zo heeft hij niet alleen de looks van een off-roadauto, maar ook de specs. De nieuwere Jimny vergelijken met de Mercedes G-Klasse gaat wellicht een stap te ver, maar voor wie die look zoekt met een lager budget en lichter gewicht, is de Jimny een interessante optie. Oudere modellen hebben dan weer wat weg van de luxere Toyota Land Cruiser. De Jimny is een ideale auto voor buitenmensen die graag landelijke tochtjes maken en daarbij ook onverharde wegen willen nemen.

Veiligheid

Ondanks z'n robuuste uiterlijk met een sterk ladderchassis, scoorde de Suzuki Jimny drie van de vijf sterren in de Euro NCAP-veiligheidstest. De bestuurder wordt echter goed beschermd in de Jimny en ook de passagiers hebben weinig te vrezen. Het gebrek aan sterren had meer te maken met de veiligheid van andere weggebruikers. Je kunt dus niet volledig blind gaan op bijvoorbeeld Lane Assist, het systeem dat zorgt dat je in de juiste baan blijft. Wat wel dik in orde is, zijn de volgende veiligheidsfuncties:

  • In totaal zes airbags voorin en aan de zijkanten
  • Dual Sensor Brake Support: een camera- en sensorsysteem dat met je meekijkt en ingrijpt, bijvoorbeeld op het moment dat er een aanrijding dreigt of je ongemerkt de rijbaan verlaat
  • AllGrip-vierwielaandrijving, waardoor je controle blijft houden over de auto, ook onder extreme rijomstandigheden
  • Snelheidsassistentie: helpt je onder de maximumsnelheid te blijven

Kenmerken

De Suzuki Jimny is compact, maar wel een echte 4x4. De hoge wielen kunnen makkelijk door ondiep water en door zijn geringe gewicht van ruim 1.000 kg en sterke constructie kan hij elk terrein aan. Kleine parkeerplaatsen zijn geen probleem voor de Jimny, die dus ook in de stad prima z'n weg kan vinden. Verder heeft de Suzuki Jimny uit 2018 en 2019 nog het volgende in huis, afhankelijk van de uitvoering:

  • 1300 kg trekgewicht
  • Handgeschakelde transmissie met vijf versnellingen en een aparte versnellingsbak met terreinversnellingen (daarnaast ook verkrijgbaar als automaat)
  • Een viercilindermotor met 102 pk

Comfort

Voor lange ritten is de Jimny met zijn stevige stoelen en harde vering wat minder geschikt. De Jimny is een werkpaard en geschikt om met je modderschoenen in te stappen na een lange wandeling. De binnenkant van de auto ziet er dan ook redelijk spartaans uit, met weinig snufjes of extra's, maar daar zit je als buitenmens misschien ook niet op te wachten. Wat de Jimny wel heeft:

  • Een onverwoestbaar dashboard
  • Optioneel: infotainmentsysteem en airconditioning
  • Goed zicht op de weg door de hoge zit
  • Veel hoofdruimte

De prijs van een nieuwe Jimny start bij zo'n 28.000 euro en een twintig jaar oude Suzuki Jimny-occasion koop je voor ongeveer 3.000 euro.

Is de Suzuki Jimny een goede auto?

De Suzuki Jimny is perfect voor avontuurlijke chauffeurs die een betaalbare auto zoeken.

Hoe veilig is de Suzuki Jimny?

De Suzuki Jimny krijgt drie sterren voor veiligheid, wat gemiddeld is.

Heeft de Suzuki Jimny een laag brandstofverbruik?

Een Suzuki Jimny met handgeschakelde transmissie heeft ongeveer 35,8 MPG.

Heeft de Suzuki Jimny cruise control?

De nieuwste modellen van de Suzuki Jimny, zoals die van 2019, beschikken over cruise control.

Hoeveel cc heeft de Suzuki Jimny?

De Suzuki Jimny 2019 heeft een 3-cilindermotor van 658 cc.