Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Suzuki Samurai Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Suzuki Samurai

Wil je een Suzuki occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Suzuki modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:


De Suzuki Samurai is een compacte tweedeurs terreinauto. De vierwielaandrijver volgde in 1988 de Suzuki SJ (1980-1988) op. Zelf werd de Samurai in 1995 opgevolgd door de Suzuki Jimny die nog steeds in productie is. Als kleine, maar volwaardige terreinauto is de Suzuki Samurai vrij uniek. Met wat goede wil kunnen de Lada Niva en Daihatsu Rocky (beiden echter wel een fractie groter) als concurrenten worden gezien.


De Suzuki Samurai is een doorontwikkeling van zijn voorganger, de Suzuki SJ. Het model is bij ons verkocht als softtop, met een afneembaar canvas dak, en als Suzuki Samurai Metal Top - een chique benaming voor de gewone, dichte carrosserie.


Nieuw dashboard

Vergeleken met de SJ heeft de Samurai een vernieuwd uiterlijk. Grootste wijziging betrof de in de carrosseriekleur uitgevoerde wielkastverbredingen en koplampbehuizingen. Ook kreeg het model andere, iets bredere bumpers en grotere buitenspiegels. Andere wijzigingen waren een nieuw dashboard en een zes centimeter grotere spoorbreedte.


Alleen benzinemotor

Bij ons was de Suzuki Samurai uitsluitend leverbaar met een 1,3-liter benzinemotor. Die leverde 58 pk en 96 Nm trekkracht. In onder meer Duitsland waren meerdere motorvarianten leverbaar, waaronder ook diesels met een inhoud van 1,9-liter. Als versnellingsbak diende een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Een automaat was niet leverbaar. In 1992 kreeg de Susuki Samurai een kleine facelift, waarbij een andere grille het meest in het oog springende verschil was.


Tweedehands Suzuki Samurai

Als u op zoek bent naar een kleine, tweedehands terreinauto, komt u al snel bij een Suzuki Samurai uit. Neem in uw speurtocht ook Suzuki SJ occasions en Suzuki Jimny occasions mee. Dit zijn technisch vrijwel identieke auto's. Een tweedehands Suzuki Samurai wordt om die reden ook wel eens onder deze andere modelnamen aangeboden. Aan het bouwjaar kunt u een echte Suzuki Samurai herkennen. Ze zijn niet in grote aantallen verkocht, maar op Marktplaats staat altijd een divers aanbod van deze geinige, vierwielaangedreven Suzuki-modellen te koop.