Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Suzuki Vitara Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Suzuki Vitara

Het Japanse Suzuki staat in de top tien grootste autoproducenten ter wereld, met een expertise die ruim 100 jaar teruggaat. De Suzuki Vitara is sinds 1988 op de markt en nog steeds een populaire SUV. De ruime binnenkant in combinatie met het comfort maakt deze betaalbare alleskunner tot een ideale gezinsauto. Het model, dat ook is uitgebracht onder de naam Grand Vitara, is in de basis een vrij kale wagen en komt qua prijs en kenmerken overeen met de Renault Captur en de Kia Stonic. Zoals we van Suzuki gewend zijn, is de auto erg zuinig. Daarnaast heeft de Vitara een fijne hoge instap en is hij ruim genoeg om ook lange passagiers voldoende plaats te bieden.

Veiligheid

Veiligheid is een belangrijk onderdeel bij alle modellen van Suzuki. De Suzuki Vitara doet daar nog een schepje bovenop. De nieuwste modellen hebben alle strenge veiligheidstests doorstaan, waarbij de Suzuki Vitara 2019 de maximale score van vijf sterren behaalde in de Euro NCAP-veiligheidstest. Zowel de bestuurder als passagier zijn bij een impact beschermd. Alle veiligheidsopties zijn overigens standaard, zodat je met het oog op veiligheid niet hoeft te overwegen een duurder model aan te schaffen. Deze functies zijn:

  • Zeven airbags om zowel passagiers voorin als achterin te beschermen
  • Total Effective Control Technology, voor een sterke kooiconstructie
  • Radar Brake Support, om dreigende aanrijdingen te detecteren
  • Adaptieve cruise control, waarmee je automatisch de juiste volgafstand houdt
  • Elektronische stabiliteitscontrole (ESP), voor de juiste ondersteuning aan je wielen in gevaarlijke situaties
  • Hill-Hold Control, waardoor de auto niet van een helling kan rollen

Kenmerken

Of je nu kiest voor een wat oudere Suzuki Vitara-occasion of een Suzuki Vitara 2019, het rijgemak is een van de meest bejubelde onderdelen. Denk aan een pittige motor die makkelijk mee kan komen in het verkeer en ultralicht koppelt en remt. De Suzuki Vitara is een kampioen in bochtenwerk en zo ziet hij er ook uit. Het is een krachtige wagen en met een verbruik van 1 op 17 ook nog eens lekker zuinig. Enkele eigenschappen van de Vitara:

  • Handgeschakeld beschikbaar met vijf (1,0-liter motor) of zes versnellingen (1,4-liter motor)
  • Als automaat te verkrijgen met zes versnellingen en schakelflippers
  • Uit te breiden met vierwielaandrijving voor extra trekkracht

Comfort

De Suzuki Vitara oogt niet alleen prettig en stoer, zo voelt-ie ook als je erin zit. De instap is heerlijk hoog en volwassen passagiers kunnen comfortabel achterin zitten. Verder beschikken recentere modellen over een flink touchscreen waarmee alle moderne multimediafuncties eenvoudig te bedienen zijn. De zichtbaarheid rondom is goed, doordat er niet op de grootte van de ramen is bespaard. Een mogelijk nadeel is dat je bij de meeste modellen de achterstoelen niet helemaal plat kunt neerleggen om een laadvloer te creëren. Verder bieden nieuwere Suzuki Vitara's standaard het volgende:

  • Ruime bagageruimte met lage tildrempel
  • Parkeersensoren voor en achter
  • Eenvoudig bedienbare airconditioning

De Suzuki Vitara mag met recht een alleskunner worden genoemd. Een robuuste buitenzijde, comfort binnen en allerlei moderne snufjes om de rit zo veilig en leuk mogelijk te maken. Het soepele rijgedrag wordt geroemd en de auto zal dan ook al gauw voelen alsof je nooit iets anders hebt gereden.