Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Volkswagen Eos Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Volkswagen Eos

Wil je een Volkswagen occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Volkswagen modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Volkswagen Eos is een cabriolet uit de compacte middenklasse. Het model volgde in 2006 de Volkswagen Golf Cabriolet op. De Volkswagen Eos facelift volgde in 2011. Soortgelijke modellen zijn de Opel Astra TwinTop, de Peugeot 308 CC en de Renault Mégane CC.

Onderstel

Het onderstel van de Volkswagen Eos is samengesteld uit onderdelen van de zesde generatie Volkswagen Passat en de Volkswagen Golf V. Het CC in de modelnaam staat voor coupécabriolet, wat zoveel betekent als een cabriolet met een stalen klapdak. Door die dakconstructie kun je een dergelijke cabrio het hele jaar door comfortabel gebruiken, in tegenstelling tot veel cabriolets met een conventioneel canvas dak. Daarentegen is het cabriogevoel in dit soort auto's vaak wat minder, doordat de dakconstructie met zich meebrengt dat de voorruit verder boven de hoofden van de inzittenden doorloopt. In een CC zit ja daardoor met open dak vaak minder vrij. Andere modellen met een soortgelijke constructie zijn de Mercedes SLK en de Peugeot 207 CC.

Facelift Volkswagen Eos

Bij zijn introductie was de Volkswagen Eos leverbaar met een groot aantal benzine- en dieselmotoren. Na de facelift van 2011 bracht de fabrikant dit terug tot twee benzinevarianten (van 160- en 211 pk) en een 140 pk sterke 2.0 TDI. Het topmodel, de Volkswagen Eos 3.6 V6 met 260 pk, verviel daarmee uit het programma. Optisch werd de vormgeving in lijn gebracht met die van de andere VW-modellen van destijds. Zo maakte de grote, verticaal georiënteerde grille die tot onder de voorbumper doorliep, plaats voor een meer bescheiden, horizontale variant.

Automaat

De meeste motoren van de Eos levert Volkswagen in combinatie met een automaat. Op enkele instapmodellen na, konden kopers veel varianten naar keuze eveneens met een automaat bestellen. Uitzondering daarom vormden de topmodellen met de V6 benzinemotor. Die hadden af-fabriek al een automaat.

Standaarduitrusting

Tot de standaarduitrusting van de Volkswagen Eos behoren onder meer airco, centrale vergrendeling, lichtmetalen wielen en elektrisch bedienbare ramen en zijspiegels. ESP, een serie airbags en een systeem dat de inzittenden beschermt in het geval dat de auto op zijn dak terecht komt, behoren tot de standaard veiligheidsuitrusting. Dit systeem klapt in 0,25 seconden automatisch uit.

Een cabriolet is meestal een tweede of derde auto en daarom behoorlijk exclusief. Bovendien is de Eos pas relatief kort op de markt. Desondanks staat op Marktplaats al een groot aantal Volkswagen Eos occasions te koop. Als u op zoek bent naar een tweedehands cabriolet, zit u hier dus goed.