Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Volkswagen Golf Plus Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Volkswagen Golf Plus

Wil je een Volkswagen occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Volkswagen modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Volkswagen Golf Plus is een compacte midi-MPV op basis van de vijfde generatie Volkswagen Golf. Het vijfdeurs model is sinds 2005 leverbaar en kreeg een facelift in 2009. In 2014 heeft Volkswagen de Golf Plus vervangen voor de Golf Sportsvan. Concurrenten van de Volkswagen Golf Plus zijn de Opel Zafira, de Renault (Grand) Scénic en de Peugeot 308 SW.

Hoge carrosserie

Het voornaamste verschil tussen de Golf Plus en de Volkswagen Golf V waarop hij is gebaseerd, is de nieuwe, hogere carrosserie. Volkswagen paste veel onderdelen van de vijfde generatie Golf toe in de Golf Plus. Daaronder zijn bijvoorbeeld de hoofdsteunen, de buitenspiegels, de motoren en de versnellingsbakken. De Golf Plus heeft ook iets dat zijn voorbeeld niet heeft: led-achterlichten.

Automaat

De Volkswagen Golf Plus is leverbaar met een reeks viercilinder benzine- en dieselmotoren uit de Golf V. Het aanbod benzinemotoren loopt van een 1,4-litermotor met 75 pk tot een 2.0 TFSI met 150 pk. Op dieselgebied start het aanbod met een 90 pk sterke 1,9-liter TDI-motor om door te lopen tot een 2.0 TDI met 140 pk. Alle motoren komen in combinatie met een handgeschakelde versnellingsbak. Op de basisversies (de 1,4-liter benzinemotor en de 1.9 TDI met 90 pk) na, zijn alle motoren tevens leverbaar met een automaat.

Uitrusting

De standaarduitrusting van de Volkswagen Golf Plus bestaat uit centrale deurvergrendeling, airco, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel en dito stuur en elektrisch bedienbare ramen en zijspiegels. De veiligheidsuitrusting omvat onder meer ABS met remkrachtverdeling en een reeks airbags.

Volkswagen Golf Plus facelift

In 2009 kreeg de Volkswagen Golf Plus een facelift. Dit model is herkenbaar aan de koplampen van de Golf VI. Ook ontwierp Volkswagen nieuwe wieldoppen en andere aluminium wielen en werden dakrails vanaf dit modeljaar standaard.

Volkswagen CrossGolf

Eind 2006 presenteerde het merk de Volkswagen CrossGolf. Dit is een Golf Plus met een iets hogere bodemvrijheid en kunststof stootranden rondom. Hiermee speelt Volkswagen in op de trend naar avontuurlijk ogende auto's. Hoewel zijn uiterlijk anders doet vermoeden, heeft de Volkswagen CrossGolf gewoon voorwielaandrijving.

Wilt u een tweedehands Volkswagen Golf Plus kopen? Kijk dan eens in het advertentie-aanbod op Marktplaats. Daar staat een groot aantal Volkswagen Golf Plus occasions te koop.