Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Volkswagen Phaeton Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Volkswagen Phaeton

Wil je een Volkswagen occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Volkswagen modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Volkswagen Phaeton is een vierdeurs sedan uit de hoofdklasse. Volkswagen levert de Phaeton sinds 2002. De Volkswagen Phaeton concurreert met de Mercedes S-klasse, de BMW 7-serie en de Audi A8. Hij deelt zijn onderstel, de aandrijftechniek en het grootste deel van de elektronica met de Bentley Continental GT en de Bentley Flying Spur. De naam van de Phaeton is gelijk aan die van de zoon van zonnegod Helios.

Hoofdklasse

Aan het topmodel van Volkswagen is een leuke anekdote verbonden. De toenmalige baas van het Volkswagen-concern, Ferdinand Piëch, wilde met de Phaeton een plek tussen de gevestigde orde in de hoofdklasse veroveren. Een moeilijke opgave, omdat het merk nog nooit met een model in dit segment vertegenwoordigd was. Het ontwikkelingsteam kreeg de opdracht om de beste limousine ter wereld te ontwikkelen. Zijn eisen waren zo hoog, dat een deel van het personeel vrijwillig ontslag heeft genomen. Het resultaat is echter een auto met enkele bijzondere kenmerken. Zo had de carrosserie van de Volkswagen Phaeton ten tijde van zijn introductie de grootste torsiestijfheid, is de auto extreem stil en is hij voorzien van een tochtvrij ventilatiesysteem waardoor de ruiten nooit beslaan.

Volkswagen Phaeton 6.0 W12

De Volkswagen Phaeton is geleverd met zes-, acht, tien en twaalfcilinder benzine en dieselmotoren. Tot eind 2004 was het instapmodel, de Phaeton 3.2 V6 leverbaar met voorwielaandrijving en een handgeschakelde versnellingsbak. Daarna kreeg dit type, evenals alle andere motorvarianten, standaard een automaat en Volkswagens vierwielaandrijving 4Motion. Het topmodel is de Volkswagen Phaeton 6.0 W12 voorzien van een 420 pk twaalfcilinder benzinemotor. Ook de sterkste diesel mocht er wezen, de Volkswagen Phaeton 5.0 V10 TDI (313 pk en 750 Nm).

Niet succesvol

Ondanks de kwaliteit van de Phaeton heeft de auto Volkswagen niet het gehoopte succes bezorgd. In ons land zijn er van 2002 tot en met 2013 slechts 359 exemplaren verkocht. Ook in Amerika is de Phaeton vooralsnog niet aangeslagen. In China daarentegen, zijn de verkopen later in zijn levenscyclus nog aangetrokken. Omdat een plek veroveren in dit segment een kwestie van een lange adem is, heeft Volkswagen bekend gemaakt dat het een opvolger voor de Phaeton ontwikkelt.

Ondanks de lage verkoopaantallen staat op Marktplaats toch een relatief groot aantal Volkswagen Phaeton occasions te koop. Dit komt mede door zogenaamde grijze import, vooral uit Duitsland. Als u op zoek bent naar een tweedehands Volkswagen Phaeton, bent u op Marktplaats dan ook aan het juiste adres.