Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Volkswagen Scirocco Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Volkswagen Scirocco

Wil je een Volkswagen occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Volkswagen modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Volkswagen Scirocco is een voorwielaangedreven driedeurs sportcoupé. De auto volgde in 1974 de Volkswagen Karmann-Ghia op. Vanaf 1988 volgde de Volkswagen Corrado de Scirocco op en verdween de modelnaam enige tijd van het toneel. Volkswagen reïncarneerde de Scirocco in 2008. Concurrenten van de Volkswagen Scirocco zijn de Renault Mégane Coupé, de Opel Astra GTC en de BMW 1-serie coupé. Scirocco is overigens de naam van een hete westenwind die van de Sahara richting de Middellandse Zee waait.

De eerste (tot 1981) en de tweede generatie Scirocco (tot 1992) zijn beide gebouwd op het onderstel van de eerste Volkswagen Golf. Het ontwerp van de oorspronkelijke Volkswagen Scirocco kwam van de Italiaanse topdesigner Giorgio Giugiaro. De tweede generatie was een doorontwikkeling van dit model dat Volkswagen in eigen huis heeft ontworpen.

Alleen benzinemotoren

Volkswagen leverde de eerste twee generaties Scirocco alleen met viercilinder benzinemotoren. Het vermogen liep uiteen van 70 pk tot 110 pk voor de Scirocco GTI. Deze had de beschikking over de 1,6-litermotor uit de Golf GTI. Alle motoren waren gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak. Een automaat was destijds niet leverbaar. De Volkswagen Scirocco GTX 16V was het nieuwe topmodel van de tweede generatie. Deze had een 140 pk 1,8-litermotor. Tevens introduceerde het merk een automaat in de Volkswagen Scirocco GT II met 95 pk 1,8-litermotor. Vanaf 1988 volgde de Volkswagen Corrado de Scirocco op.

2008

In 2008 haalde Volkswagen de naam Scirocco weer van stal voor de derde generatie van de op de Volkswagen Golf gebaseerde sportcoupé. Opvallend stijlkenmerk van dit model zijn de schuin afgesneden hoeken ter hoogte van de koplampen. Tevens liep de daklijn veel hoger door vergeleken met de oorspronkelijke Scirocco. De techniek van de hedendaagse Volkswagen Scirocco is grotendeels afkomstig van de Volkswagen Golf VI. Daarmee staat voor het eerst ook een ruime keuze aan dieselmotoren paraat. Ook zijn de meeste motorvarianten nu met een automaat leverbaar. Het topmodel is de Volkswagen Scirocco TSI R. Deze heeft een 2,0-litermotor met een vermogen van 265 pk.

Volkswagen Scirocco facelift

De Volkswagen-importeur nam de Scirocco in 2013 uit de handel vanwege tegenvallende verkoopaantallen. De fabrikant presenteerde een jaar later de Volkswagen Scirocco facelift, maar de importeur heeft laten weten deze beslissing te handhaven.

Als u geïnteresseerd bent in een tweedehands Volkswagen Scirocco, kijkt u dan eens op Marktplaats. Hier vindt u een ruim en voortdurend wisselend aanbod van Volkswagen Scirocco occasions, zodat u goed kunt vergelijken.

Is de Volkswagen Scirocco een betrouwbare auto?

Volkswagen staat synoniem voor goede bouwkwaliteit en dat is bij de VW Scirocco niet anders.

Wat is de snelste VW Scirocco?

Het snelste model is de Volkswagen Scirocco R, die in 5,5 seconden van 0 naar 100 km/u gaat.

Hoeveel weegt de VW Scirocco?

De VW Scirocco weegt tussen 1298 kg en 1450 kg.

Behoudt de VW Scirocco zijn waarde?

De VW Scirocco heeft een hoge doorverkoopwaarde en heeft lage kosten dankzij een laag brandstofverbruik, vooral bij handgeschakelde transmissie.

Welke verzekering heeft de VW Scirocco nodig?

De prijs voor het verzekeren van de VW Scirocco is afhankelijk van het bouwjaar en kilometeraantal.