Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Volkswagen Sharan Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Volkswagen Sharan

Wil je een Volkswagen occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Volkswagen modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Volkswagen Sharan is een voor- en vierwielaanaangedreven full size MPV. De eerste generatie Sharan (1995) deelde zijn onderstel met de Seat Alhambra en de Ford Galaxy. Zijn opvolger (introductie in 2010) was technisch alleen nog gelijk aan de Seat Alhambra. Andere concurrenten van de Volkswagen Sharan zijn de Renault Espace / Renault Grand Espace, de Peugeot 807 en de Chrysler Voyager.

Sinds zijn introductie halverwege de jaren negentig heeft de Volkswagen Sharan zich gevestigd als een van de bekende MPV's. Pas op de Autosalon van Genève in 2010 presenteerde Volkswagen de tweede generatie Sharan. Het oorspronkelijke model was op dat moment al flink verouderd.

Schuifdeuren

De nieuwe Sharan deelt zijn techniek niet langer met de Ford Galaxy, maar is opnieuw wel samen met de Seat Alhambra van de Spaanse concerngenoot ontwikkeld. De hedendaagse Volkswagen Sharan is gepositioneerd tussen de Volkswagen Touran en de Volkswagen Transporter T5. Nieuw op dit model zijn de schuifdeuren voor de achterste zitrijen. Deze vergemakkelijken in- en uitstappen op kleine parkeerplaatsen en beperken tevens de kans op parkeerschades.

Multifunctioneel interieur

Zoals de meeste MPV's in zijn klasse heeft ook de Volkswagen Sharan een multifunctioneel interieur. Hierdoor kunnen tot vijf van de maximaal zeven zitplaatsen met enkele ingrepen worden omgeklapt of zelfs in hun geheel verwijderd. De ongeveer twee meter lange laadruimte die daardoor ontstaat is zeer geschikt om ook grotere en vooral langere voorwerpen mee te vervoeren. Deze eigenschap is dan ook terug te zien op de parkeerplaatsen van grote meubelwarenhuizen.

Motoren Volkswagen Sharan

Het motorenaanbod van de Sharan start met een 1,4-liter benzinemotor met een vermogen van 150 pk. De sterkste benzinemotor is de Sharan 2.0 TSI met 200 pk. Kopers van een diesel kunnen kiezen uit één krachtbron, de 2.0 TDI, maar wel in drie vermogensvarianten: met 140-, 170- of 177 pk. Alle motoren zijn eveneens leverbaar met een automaat. Sterker nog, de meest potente benzine- en dieselmotor levert Volkswagen niet eens in combinatie met een handgeschakelde versnellingsbak. Evenals de oorspronkelijke Sharan (in Synchro-uitvoering) levert Volkswagen op het nieuwe model opnieuw vierwielaandrijving. Deze keer onder de naam 4Motion.

Bent u op zoek naar een tweedehands MPV, dan is de Volkswagen Sharan wellicht iets voor u. Hier op Marktplaats vindt u een ruim en wisselend aanbod van Volkswagen Sharan occasions, zodat u goed kunt vergelijken.

Is de Volkswagen Sharan een goede auto?

De Volkswagen Sharan is een vaste waarde in het segment van de grote monovolumes. Hij staat bekend om zijn ruimte en zijn lange levensduur.

Welk van de twee is de ruimste auto: de Sharan of de Touran?

Hoewel de Touran de laatste jaren flink uitgebreid is, blijft de Volkswagen Sharan de comfortabelste van de twee als u zeven personen wilt vervoeren.

Welke kleur is het populairst bij de Volkswagen Sharan?

Zilver en grijs zijn de populairste kleuren voor de Volkswagen Sharan.

Welk brandstoftype is het populairst bij de Volkswagen Sharan?

Diesel is veruit het populairste brandstoftype bij de Sharan.

Wat is het gemiddelde vermogen van de Volkswagen Sharan?

Een Volkswagen Sharan met een 1.4l-motor haalt 150 pk. Met de 2.0 TSI-motor bereikt u 200 pk.