Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Volkswagen Touareg Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Volkswagen Touareg

Wil je een Volkswagen occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Volkswagen modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Volkswagen Touareg is een vijfdeurs SUV uit het hogere segment. Volkswagen introduceerde het model in 2002. De tweede generatie is sinds 2010 op de markt. De SUV staat op hetzelfde onderstel als de Porsche Cayenne en de Audi Q7. Andere concurrenten van de Volkswagen Touareg zijn de BMW X5, de Volvo XC90 en de Land Rover Range Rover. Leuk weetje is dat de naam van Volkswagens SUV afkomstig is van een Noord-Afrikaanse nomadenstam, de Toeareg.

Porsche

Het onderstel van de Volkswagen Touareg heeft de fabrikant samen met Porsche ontwikkeld. De Porsche Cayenne verscheen dan ook tegelijk met de Touareg op de markt, gevolgd door de Audi Q7 in 2005.

Twaalfcilinder

Volkswagen heeft de eerste generatie Touareg met een aantal zes- acht-, tien- en zelfs twaalfcilinder motoren geleverd. Het aanbod startte met de Touareg 3.2 V6 met 220 pk. Via een versie met 310 pk sterke 4.2 V8 liep het aanbod naar het topmodel, de Volkswagen Touareg 6.0 W12 met 450 pk. Ook het dieselaanbod was niet misselijk. Het begon nog bescheiden met de 2.5 TDI van 175 pk. In 2005 introduceerde Volkswagen de 3.0 TDI met 225 pk. Maar het summum was de Volkswagen Touareg 5.0 V10 TDI. Deze had een 313 pk en 750 Nm sterke dieselmotor. De meeste motoren leverde Volkswagen standaard in combinatie met een automaat. Alleen de lichtere versies waren ook leverbaar met een handgeschakelde versnellingsbak. Iedere Volkswagen Touareg heeft vierwielaandrijving.

Volkswagen Touareg facelift

In 2007 verscheen de Volkswagen Touareg facelift. De fabrikant paste zowel het front als de achterkant op enkele punten aan en presenteerde verbeterde motoren.

Minder motoren

Evenals de eerste generatie Volkswagen Touareg deelt ook de tweede opnieuw zijn onderstel met de eveneens nieuwe Porsche Cayenne. Het model werd iets groter (plus vier centimeter in de lengte) en was ontwerptechnisch meer een evolutie dan een revolutie van het oude model. Volkswagen kromp het motorenaanbod drastisch in. Met de Volkswagen Touareg 3.6 V6 (280 pk) was er nog slechts één benzinemotor beschikbaar. Op dieselgebied was er eveneens maar één motor, maar wel in twee varianten. De 3.0 V6 TDI leverde 204- of 240 pk. Ook de handgeschakelde versnellingsbak is uit het programma verdwenen. De tweede generatie Volkswagen Touareg is alleen nog beschikbaar met een automaat.

Bent u op zoek naar een tweedehands SUV, dan is de Volkswagen Touareg wellicht iets voor u. Op Marktplaats vindt u een groot aanbod van Volkswagen Touareg occasions.