Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Volkswagen Transporter Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Volkswagen Transporter

Wil je een Volkswagen occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Volkswagen modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Volkswagen Transporter is de naam voor een grote bestelbus (ook leverbaar in personenuitvoering) die momenteel al in zijn vijfde generatie zit. Volkswagen bouwde de eerste Transporter in 1950. De verschillende modelgeneraties worden aangeduid als T1, T2 enz. Het huidige model, de Volkswagen Transporter T5, verscheen in 2003 en wordt naar verwachting in 2015 vervangen door de T6. Concurrenten van de Volkswagen Transporter zijn de Ford Transit, de Renault Trafic en de Opel Vivaro.

Hippiebus

De oorspronkelijke Volkswagen Transporter, ook wel bekend als het hippiebusje, heeft Volkswagen ontwikkeld naar een schets van de toenmalige Nederlandse VW-importeur Ben Pon sr. Door het gebruik als camper zijn vooral Volkswagen Transporter occasions uitgegroeid tot zeer geliefde modellen. Goede exemplaren van de Volkswagen Transporter oldtimer (de T1 en de T2) brengen inmiddels tienduizenden euro's op.

De bouwjaren van de verschillende generaties Volkswagen Transporter zijn als volgt:

  • T1 (1959-1967)
  • T2 (1967-1979)
  • T3 (1979-1992)
  • T4 (1990-2003)
  • T5 (vanaf 2003)

De T1 en de T2 lijken op het eerste gezicht nogal op elkaar. Dit komt door de ronde koplampen en doordat het lijnenspel en profil hetzelfde is. De Volkswagen Transporter T1 is echter te herkennen aan het V-vormige profiel tussen de koplampen met daarin een groot VW-logo en de door een spijl gedeelde voorruit. Bovendien hadden beide voorportieren schuiframen. De techniek kwam grotendeels van de Volkswagen Kever. Voor achterwielaandrijving zorgde een luchtgekoelde 24 pk viercilinder boxermotor.

Volkswagen Transporter automaat

Hoewel hij er op het eerste gezicht bijna hetzelfde uitzag, maakte de T2 technisch en op het gebied van comfort een grote sprong vooruit. Zo was de T1 bijvoorbeeld alleen leverbaar met een handgeschakelde versnellingsbak, maar leverde Volkswagen voor de T2 destijds al optioneel een automaat.

Dieselmotor

Met de Volkswagen Transporter T3 verliet het merk de oervorm. Het model werd flink groter. Wel bleven de ronde koplampen als herkenningsteken. Uit kostenoverwegingen hield de fabrikant nog steeds vast aan het inmiddels verouderde concept van de motor achterin in combinatie met achterwielaandrijving. Vanaf 1981 paste Volkswagen voor het eerst ook dieselmotoren toe in de Transporter.

Voorwielaandrijving

De compleet nieuwe Volkswagen Transporter T4 had wel de motor voorin en voorwielaandrijving. Ook was dit model voor het eerst met meerdere wielbases en verschillende carrosserielengtes leverbaar. In 1996 verscheen de Volkswagen Transporter T4 facelift. Het merk paste het ontwerp op diverse punten aan en vernieuwde de techniek. De Volkswagen Transporter T5 die vanaf 2003 verkrijgbaar is, is in feit een verder doorontwikkelde versie van de T4. De techniek kwam in eerste instantie grotendeels overeen. Pas later tijdens de levenscyclus van dit model paste Volkswagen stapsgewijs nieuwe motoren toe.

Ben u op zoek naar een tweedehands Volkswagen Transporter, dan zit u bij Marktplaats goed. Doordat dit type al zo lang op de markt is, staat er een enorm groot aantal Volkswagen Transporter occasions te koop.

Hoe hoog is een VW Transporter T5?

Dat hangt van het type af. De L1/H1 en de L2/H1 zijn beide 1.990 millimeter hoog. Bij de L2/H2 is de hoogte 2.477 millimeter.

Hoeveel bijtelling is op de VW Transporter T5 van toepassing?

Omdat de bijtellingsregels van de Belastingdienst bijna elk jaar een beetje veranderen, is hier geen precies antwoord op te geven. Wel geldt dat de hoogte van de bijtelling afhangt van hoeveel CO2 de auto uitstoot. Als je de Transporter T5 alleen voor zakelijke ritten kunt gebruiken, kan het zijn dat hij van bijtelling is uitgezonderd. Het loont dus om dit van tevoren goed uit te zoeken.

Hoe betrouwbaar is de VW Transporter T6?

Net als andere Volkswagens staat de VW Transporter T6 bekend als een betrouwbare auto. Er zitten een heleboel extra veiligheidsopties in deze bestelbus, waardoor de passagiers én de lading tijdens elke rit goed beschermd worden.

Hoeveel kilometer kan een VW Transporter rijden?

Dat hangt van het type Transporter af en van de grootte van de brandstoftank. Daarnaast maakt het ook uit of de wagen benzine of diesel verbruikt. Heb je een dieselversie van deze bestelbus, dan is het verbruik ongeveer 5,5 tot 6 liter per 100 gereden kilometers. Dat betekent dat je er dan zo'n 15 tot 20 kilometer per liter mee af kunt leggen.

Hoe lang is een VW Transporter?

De L1/H1 is 4.904 millimeter lang. De L2/H1 en de L2/H2 hebben allebei een lengte van 5.304 millimeter.