Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Volvo C70 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Volvo C70

Wil je een Volvo occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Volvo modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Volvo C70 is een voorwielaangedreven, tweedeurs model uit de middenklasse. De eerste generatie kwam in 1997 als coupé en cabriolet op de markt. De tweede Volvo C70 (2005-2013) was een zogenaamde coupécabriolet, een cabriolet met een stalen klapdak. Hierdoor verenigde dit model de eigenschappen van deze twee types auto in zich. Concurrenten van de Volvo C70 zijn de Audi A5 cabriolet, de Peugeot 307 CC en de BMW 3-serie Cabrio.

Coupé, Cabriolet

De eerste generatie C70 had de Volvo 850 als basis. De coupé verscheen in 1997, een jaar later gevolgd door de cabriolet. De cabrio heeft een stoffen dak in tegenstelling tot het klapdak van de tweede generatie. In 2002 kreeg de eerste C70 een facelift waarbij Volvo het uiterlijk op enkele punten moderniseerde.

Automaat

Volvo leverde de eerste C70 met een reeks vijfcilinder benzinemotoren. Een diesel was niet beschikbaar. Het aanbod liep van een 2,0-liter turbomotor met 163 pk tot een 2,3-liter turbomotor voor het topmodel, de T5, met 245 pk. Standaard waren de motoren gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak, maar een automaat was tegen meerprijs op alle versies leverbaar.

Onderstel Ford Focus

De tweede Volvo C70 is gebaseerd op de Volvo S40 / Volvo V50. Hetzelfde onderstel heeft het Ford-concern, waartoe Volvo behoort, eveneens gebruikt voor de Ford Focus en de Mazda 3. De C70 is in samenwerking met het Italiaanse Pininfarina ontworpen. Dat bedrijf is tevens verantwoordelijk voor 60% van de productie.

Wel dieselmotor

Ook de tweede Volvo C70 wordt aangedreven door vijfcilinder motoren, met uitzondering van de basisdiesel. Het aanbod loopt uiteen van een 140 pk 2,4-litermotor tot de Volvo C70 T5 met 230 pk. Kopers van een diesel hebben keuze uit vier motoren: een 2.0D met 136 pk tot een D5 met 180 pk. Ook deze motoren zijn leverbaar met zowel een handgeschakelde versnellingsbak als een automaat. Dit model kreeg eveneens een facelift, eind 2009. Deze versies zijn herkenbaar aan het grotere Volvo-logo in de grille en de led-achterlichten.

Als u een tweedehands cabriolet zoekt, zit u bij Marktplaats goed. Hier vindt u een ruim aanbod Volvo C70 occasions.