Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Volvo V70 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Volvo V70

Wil je een Volvo occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Volvo modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Volvo V70 is een vijfdeurs stationwagon van de Zweedse autofabrikant. De V70 volgde in 1997 de Volvo 850 Estate op. In 2007 introduceerde Volvo de derde generatie V70. Concurrenten van de Volvo V70 zijn de BMW 5-serie touring, de Mercedes E-klasse Estate en de Audi A6 Avant.

De gelijkenis met voorganger Volvo 850 is in de eerste generatie V70 nog goed te zien. De verticale achterlichten, die lopen van bumper tot dak, en de neuspartij vertonen duidelijke overeenkomsten met die van de Volvo 850. Hij onderscheidde zich verder in details zoals witte knipperlichten, de in de kleur van de carrosserie meegespoten sierlijsten en portiergrepen en de gewijzigde achterspoiler.

Volvo AWD

Ook op technisch vlak bleef veel bij het oude. Er was keuze uit een grote variëteit aan vijfcilinder lijnmotoren, zowel benzine als diesel. Vermogens liepen uiteen van 126 pk voor de Volvo V70 2.0 tot 265 pk voor het topmodel, de Volvo V70 2.4 R AWD (All Wheel Drive). Deze vierwielaandrijving was optioneel ten opzichte van de standaard voorwielaandrijving. Volvo koppelde de meeste motoren standaard aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak, maar een vier- of vijftraps automaat was tegen meerprijs leverbaar. Bijzondere versies van de V70 waren de Volvo XC70 (voor: Cross Country. Dit model had een grotere bodemvrijheid, zodat de bestuurder er het terrein mee in kon) en de Volvo V70 Bi-fuel. Deze uitvoering was voorzien van een aanpassing voor gebruik met aardgas (1998-2000) of LPG (1999-2000).

Gebaseerd op de Volvo S80

In 2000 presenteerde Volvo de tweede V70. Dit was wel een compleet nieuw model, gebaseerd op het platform van de eerste Volvo S80. De tweede Volvo V70 onderscheidt zich met een gewijzigde voor- en achterkant en de heuplijn die over de hele lengte van het model loopt. Op motorgebied veranderde er niet veel, hoewel Volvo enkele krachtbronnen wel verbeterde door ze sterker en zuiniger te maken. Ook de twee Bi-Fuel-versies kwamen weer in het programma. In 2003 kwam er een nieuw topmodel, de Volvo V70 2.5 R met een 300 pk sterke vijfcilinder turbomotor. Een jaar later volgde een kleine facelift met opnieuw een aantal technische wijzigingen. Vrijwel alle motorvarianten waren leverbaar met een automaat. Verder wijzigde vanaf dit moment de aanduiding van de Volvo V70 XC in de Volvo XC70.

Elf centimeter langer

Volvo presenteerde in 2007 de derde generatie V70. Deze komt technisch voor een groot deel overeen met de tweede Volvo S80 die een jaar eerder was geïntroduceerd. Mede hierdoor was dit model maar liefst elf centimeter langer was dan zijn voorganger. Deze keer bestond het motoraanbod uit vier-, vijf- en zescilinder benzine en dieselmotoren. Ook bij dit model konden kopers ruimhartig kiezen uit een handgeschakelde versnellingsbak of een automaat. De derde generatie Volvo V70 kreeg in 2013 een facelift. Sterke punten van de Volvo V70 zijn de enorme hoeveelheid ruimte die hij biedt, de degelijkheid en de betrouwbare techniek. Wel verbruiken sommige uitvoeringen veel brandstof en zijn de remmen een zwak punt.

Bent u op zoek naar een tweedehands Volvo V70, dan zit u bij Marktplaats goed. Hier vindt u een ruim en wisselend aanbod van Volvo V70 occasions, wat vergelijken makkelijk maakt.

Wanneer komt de nieuwe Volvo V70?

Voorlopig is er nog geen zicht op een nieuwe Volvo V70. Volvo werkt nu volop aan de ontwikkeling van elektrische auto's. In 2022 wordt de elektrische variant van de XC90 verwacht.

Hoelang gaat een Volvo V70 mee?

Dit model kan heel wat jaren en kilometers meegaan, mits hij goed onderhouden wordt. Zo is de distributieriem van de Volvo V70 maximaal na acht jaar of 120.000 km aan vervanging toe. Maar koop je dus een goed onderhouden Volvo V70 stationwagon met 200.000 kilometer op de klok, dan kun je daar zeker nog een tijd plezier van hebben.

Hoe hoog is een Volvo 70 met dakkoffer?

Dat ligt aan de hoogte van de dakkoffer. De standaard hoogte van een Volvo V70 is 1,547 m. De hoogte van dakkoffers varieert van 30 cm tot 50 cm. Zorg wel dat je een dakdrager hebt die past bij je Volvo V7, om beschadiging aan de auto en een loszittende dakkoffer te voorkomen.

Hoe lang is een Volvo V70?

De lengte van een Volvo V70 is 4,814 m.

Hoeveel kilometer kan een Volvo V70 rijden?

Volgens sommigen is een Volvo V70 pas echt ingereden als er 300.000 km op de klok staat. De Volvo V70 staat bekend om zijn degelijkheid. Goed onderhoud is uiteraard wel belangrijk. Zo moet de distributieriem maximaal na acht jaar of 120.000 km worden vervangen.