Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Volvo V90 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Volvo V90

Wil je een Volvo occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Volvo modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Volvo V90 is een vijfdeurs stationwagon met achterwielaandrijving. Het model kwam in 1997 op de markt als opvolger van de Volvo 960 Estate en is slechts anderhalf jaar geproduceerd. De V90 kreeg geen successie, maar de sedanversie van het model - de Volvo S90 - werd in 1998 opgevolgd door de Volvo S80. Concurrenten van de Volvo V90 zijn de Mercedes 300-serie (en zijn opvolger, de Mercedes E-klasse), de Audi 100 Avant (evenals diens opvolger, de Audi A6 Avant) en de Ford Scorpio.

Modelbenamingen

Eigenlijk is de V90 een heel bescheiden facelift van de Volvo 960 Estate. In de tweede helft van de jaren negentig heeft Volvo zijn modelbenamingen veranderd van drie cijfers (Volvo 240, 760 en 940) naar letters met cijfers (bijvoorbeeld de Volvo S40 en V50). Hierbij staat de S voor sedan en de V voor versatility (veelzijdigheid) om de Estate-versies mee aan te duiden. De getallen geven de rangorde in Volvo's modellengamma aan. Volvo greep de nieuwe typeaanduiding aan om het interieur van de V90 iets te moderniseren. Ook konden kopers kiezen uit nieuwe lakkleuren.

Multilink achteras

De Volvo V90 is de laatste achterwielaangedreven Volvo. In tegenstelling tot de starre achteras van de Volvo 940 Estate (het model waarop de Volvo V90 is gebaseerd), heeft de V90 een multilink achteras. Dit zorgt voor meer comfort en een veiliger weggedrag.

Porsche

Als topmodel van het toenmalige Volvo bood het merk de V90 alleen aan met krachtige zescilinder lijnmotoren, ontworpen door Porsche. Ze blinken niet alleen uit in souplesse, maar ook in betrouwbaarheid. Kilometerstanden van 300- of zelfs 400.000 zijn geen uitzondering. Er waren twee versies, beide met een inhoud van 3,0-liter. Het vermogen bedroeg 180- of 204 pk. De eerste leverde Volvo standaard met een handgeschakelde versnellingsbak. Tegen meerprijs was een automaat leverbaar. De sterkste variant had af-fabriek een automaat.

Tweedehands Volvo V90

Als u geïnteresseerd bent in een tweedehands Volvo V90, zit u bij Marktplaats goed. Hoewel er door de korte productietijd en de stevige nieuwprijs in ons land slechts een klein aantal van verkocht zijn, staan op Marktplaats diverse exemplaren te koop. Let er bij aanschaf van een Volvo V90 occasion wel op dat de getande riem tijdig is vervangen.