Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Volvo XC70 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Volvo XC70

Wil je een Volvo occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Volvo modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Volvo XC70 is een vijfdeurs stationcar met vierwielaandrijving. De eerste XC70 volgde in 2000 de Volvo V70 XC / Volvo V70 Cross Country op. Volvo introduceerde de tweede generatie in 2007. Concurrenten van de Volvo XC70 zijn de Audi A6 Allroad Quattro (op basis van de Audi A6 Avant), de Skoda Octavia Scout en de Subaru Outback.

XC staat bij Volvo voor Cross Country. Het merk gebruikt deze toevoeging voor de modellen die niet alleen standaard beschikken over vierwielaandrijving, maar die daarnaast eveneens zijn toegerust voor gebruik op onverhard wegdek. De Volvo XC70 is gebaseerd op de V70 Estate, maar onderscheidt zich door een grotere bodemvrijheid, zogenaamde mud- of skidplates om de onderkant van de auto te beschermen tegen opspattende stenen, dikkere bumpers en kunststof dorpelbescherming.

Vijfcilinder motoren

Volvo leverde de XC70 met een benzine- en een dieselmotor, beide vijfcilinders. De benzinemotor had een inhoud van 2,4-liter en leverde dankzij een turbo een vermogen van 200 pk. Vanaf 2002 kwam hier 10 pk bij (uit een tot 2,5-liter vergrote motor). De turbodiesel had eveneens een inhoud van 2,4-liter en leverde afhankelijk van het bouwjaar 163- tot 185 pk. Volvo leverde beide motoren standaard in combinatie met een handgeschakelde versnellingsbak. Een automaat was tegen meerprijs leverbaar. In 2004 kwam de Volvo XC70 facelift op de markt. Dit model is onder meer te herkennen aan de toepassing van aluminium op de skidplates voor en achter.

Meer over motoren.

Tweede generatie Volvo XC70

De tweede generatie Volvo XC70 is gebaseerd op de V70 uit dezelfde periode. Het model onderscheid zich van zijn voorganger met mistlampen in een behuizing in een contrasterende kleur, koplampen die onder een scherpere hoek staan en bredere 'schouders' (de voor moderne Volvo's typerende lijn langs de bovenkant van de portieren).

Volvo XC70 facelift

Voor de tweede XC70 heeft Volvo een groter aantal motoren aangeboden: twee benzine en drie diesels. De benzinemotoren waren een 3.2 met 238 pk en een T6 met 285 pk. Het aanbod diesels liep uiteen van een 163 pk D3 via een 175 pk 2.4D naar de D5 met 185 pk. De 3.2 benzinemotor was standaard voorzien van een automaat, bij de andere krachtbronnen was dit type versnellingsbak optioneel. Ook van dit model introduceerde Volvo een facelift die in 2013 op de markt kwam. Deze modellen zijn onder andere te herkennen aan chromen lijsten onder de achterlichten.

De Volvo XC70 is een zogenaamde crossover, een automodel dat de eigenschappen van verschillende autotypen in zich verenigt. Dit type auto's is de laatste jaren steeds populairder geworden, wat zich vertaalt in een wisselend aanbod van meer dan 200 Volvo XC70 occasions op Marktplaats. Als je op zoek bent naar een tweedehands Volvo XC70, zit je hier dan ook goed.