Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Volvo XC90 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Volvo XC90

Wil je een Volvo occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Volvo modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Volvo XC90 is een vijfdeurs SUV van het Zweedse merk. De fabrikant introduceerde de eerste XC90 in 2003. Zowel in 2006 als in 2011 moderniseerde Volvo het model. De tweede generatie XC90 staat naar verwachting eind 2014 bij de dealers. Concurrenten van de Volvo Volvo XC90 zijn de BMW X5, de Mercedes M-klasse en de Volkswagen Touareg.

Als vlaggenschip (naast de Volvo S80) van de Zweedse fabrikant, die veiligheid ziet als integraal onderdeel van haar merkidentiteit, is de Volvo XC90 voorzien van hoogstaande veiligheidstechnologie. Het model beschikt over een batterij veiligheidssystemen die tijdens het rijden een wakend oog houden en andere technologie die in het geval van een aanrijding de letselschade tot een minimum proberen te beperken. In veiligheidstests, zoals de botsproeven van EuroNCAP waar het model de maximale score van vijf sterren haalde, scoort de Volvo XC90 dan ook altijd hoog.

Volvo XC90 V8

De bodemplaat van de eerste Volvo S80 heeft als basis gediend voor de ontwikkeling van de Volvo XC90. De techniek komt dan ook voor een groot deel overeen. Het motorenaanbod bestond aanvankelijk uit vijf- en zescilinder benzinemotoren in vermogen variërend van 210- tot 272 pk. Van 2005 tot 2011 had Volvo voor het eerst een V8 in het programma voor het topmodel, de Volvo XC90 V8. Deze leverde 315 pk. Kopers van een diesel konden kiezen uit een vijfcilinder motor met 163- of 185 pk. Later steeg het vermogen van de zterkste versie naar 200 pk. De meeste motoren waren leverbaar in combinatie met een handgeschakelde versnellingsbak of een automaat. Standaard hadden enkele modellen voorwielaandrijving, maar vierwielaandrijving behoorde ook tot de mogelijkheden.

Facelift Volvo XC90

Bij de facelifts in 2006 en 2011 veranderde Volvo het uiterlijk van de XC90 slechts op detailniveau. Op technisch gebied maakten oude motoren plaats voor vernieuwde versies, maar in grote lijnen bleef alles bij het oude.

Ben je op zoek naar een tweedehands Volvo XC90, dan zit je bij Marktplaats goed. Hier vindt je een ruim en wisselend aanbod van Volvo XC90 occasions, wat vergelijken vergemakkelijkt.

Is de Volvo xc90 een goede auto?

De Volvo xc90 is een van de luxewagens in de SUV-klasse. Hij kreeg begin 2019 een update. Vergelijkbare modellen zijn de Audi Q7, de BMW X5 en de Mercedes M-klasse.

Hoeveel kilometer kan ik rijden met een Volvo xc90?

Met de Volvo xc90 zit u goed voor jaren. Mits een goed onderhoud haalt u vlot 250.000 km. Er zijn xc90's bekend die ruim 400.000 km haalden.

Heeft de Volvo xc90 achteraan aparte, comfortabele stoelen?

Ja, deze optie is beschikbaar.

Hoeveel personen kunnen plaatsnemen in de Volvo xc90?

De Volvo xc90 biedt standaard plaats aan 5 personen. Hij is ook beschikbaar met 7 zitplaatsen.

Heeft de Volvo xc90 luchtvering?

De Volvo xc90 is verkrijgbaar met luchtvering.