Etherische Kaneelolie (blad) 50 ml tot 180 kg vat.

Bewaar
€ 9,95
43 x bekeken sinds

Kenmerken

Uiterlijke verzorging:
Natuurlijke verzorgingsproducten
Conditie:
Nieuw
Levering:
Ophalen,
Verzenden

Omschrijving

Hier kunt u 50 ml etherische ceylon kaneelbladolie bestellen. Wij leveren de kaneelbladolie in een 50 ml flesje met druppelaar om de olie te doseren. Het flesje heeft een kindveilige sluiting. Wij kunnen de essentiële kaneelbladolie ook in bulkverpakking leveren, vanaf 1 kg. Daarnaast hebben wij nog een 20 ml flesje. Deze past namelijk in de brievenbus wat verzendkosten scheelt.

Eigenschappen van de kaneelbladolie

Ceylon kaneelbladolie bestaat grotendeels uit Eugenol. De via deze website verkochte kaneelbladolie bestaat voor ongeveer 80% uit eugenol. Verder bevat de olie enkele procenten cinnamaldehyde. De olie is door middel van stoomdestilatie onttrokken aan de bladeren van de kaneelplant. De kleur van de kaneelbladolie is een lichte geelbruinige kleur.

Toepassingen van kaneelbladolie

Kaneelbladolie kan worden gebruik voor de smaak. Net als kaneelschorsolie heeft kaneelbladolie schimmelwerende eigenschappen. Net als kruidnagelolie heeft kaneelbladolie een verdovende werking. Het kan dan ook gebruikt worden om pijn tegen te gaan en infecties te voorkomen of te verminderen. Puur als verdovend middel zouden wij echter eerder kruidnagelolie aanraden vanwege het hogere eugenol gehalte. Kaneelbladolie helpt bij aandoeningen aan de luchtwegen. Kaneelbladolie verjaagt muggen en sommige andere insecten. Verdunde kaneelbladolie (1 deel olie op 99 delen basisolie) op de huid aangebracht kan de bloedsomloop verbeteren.

Belangrijkste ingredienten

Eugenol

Prijzen (incl verzending)
20 ml: € 9,95 (€ 9,95)

50 ml: € 13,95 (€ 17,95)
100 ml: € 25,95 (€ 29,95)
200 ml: € 44,95 (€ 48,95)
500 ml: € 99,95 (€103,95)
Bulkverpakkingen: vraag ons naar de mogelijkheden.

Bewaren

Bewaar etherische oliën op een donkere, koele plek. Hierdoor verouderen de oliën minder snel waardoor ze veel langer mee gaan.

Waarschuwingen

Ceylon kaneelbladolie bevat hoge concentraties eugenol. Eugenol kan een allergische reactie bij sommige mensen opwekken. Kijk dus zeker de eerste keer dat u de olie gebruikt uit en controleer eerst op kleine schaal en met een hoge verdunningsfactor of de stof niet irriterend werkt op uw huid voordat u deze grootschaliger toepast. Daarnaast kan kaneelolie in het uiterste geval schade opleveren aan ingewanden, lever en nieren. Gebruik kaneelolie dus ook nooit bij kwetsbare personen, kinderen en zwangere vrouwen of bij het geven van borstvoeding. Bij veelvuldig gebruik (zeker bij medisch gebruik) raden wij het inschakelen van een expert aan.

Contact en bestellingen:

Zowel ophalen (Apeldoorn) als verzending van uw bestelling is mogelijk. Neem hiervoor even contact op met ons via de livechat op kaneelolie.nl of bestel rechtstreeks bij ons via onze website.

Meld misbruik

De reden voor je klacht

Kies de correcte afdeling, rubriek en categorie

Kies afdeling
Kies rubriek
Kies categorie

Verificatie

reCAPTCHA is een service die spammers en robots blokkeert. Vink dit vakje aan om te bewijzen dat je geen robot bent. Je zult onmiddellijk toegang krijgen of een vraag moeten beantwoorden.

Voor het exacte adres, neem contact op met de verkoper.