Julio Gonzalez en la Coleccion del IVAM

Bewaar
€ 10,00
11 x bekeken sinds

Kenmerken

Genre:
Kunst & Cultuur
Conditie:
Gebruikt
Levering:
Verzenden

Omschrijving

Julio Gonzalez en la Coleccion del IVAM

Auteur: Francisco Camps Consuelo Ciscar
Co-auteur: Tomas Llorens

spaans/engelstalig

Julio González (Barcelona, 1876 - Parijs, 1942), een van de belangrijkste Spaanse beeldhouwers van alle tijden, opent de mainstream van de moderne beeldhouwkunst uit de jaren dertig. Op basis van de assemblage (montage) en de bouw op lijnen, vlakken en leeg; Gonzalez-aanstuurstroom is tegen het werk van beeldhouwers zoals Brancusi betrekking modernisme, wiens werk is gebaseerd op de principes van massa constructiesamenstelling en zeggingskracht te modelleren.
Geboren in Barcelona, Gonzalez verhuisde naar Parijs in 1899. Er simultane zijn werk als schilder en beeldhouwer met sieraden, een discipline die hij tijdens zijn jeugd door in het atelier van zijn vader in Barcelona had geleerd. Goldsmith werk van Julio González zijn voor het begrijpen van de ontwikkeling van zijn artistieke productie relevant en het was juist deze die hem de technische expertise dat maakte Picasso en Brancusi zoeken hem als medewerker in de late jaren '20, maar gaf terwijl Goudsmeden Julio González ontwikkelt zich binnen een stilistische gevestigde repertoire en geeft een verfijnde en conventionele techniek, beeldhouwkunst González een enorm ambitieus creatief en innovatief werk ontstaat.

González samengevat in een unieke en persoonlijke taal van de fundamentele tegenstellingen tussen surrealisme en constructivisme, figuratief en abstract, academische conventies en de voorhoede die aanwezig zijn in de Parijse kunstwereld waren. verwezen de kunstenaar om zijn werk als "tekenen in de ruimte", omdat volumes van zijn beelden worden beschreven door de driedimensionale set van vlakke of lineaire vormen uitgevoerd voornamelijk ijzer, het materiaal dat zijn stijl onuitwisbaar zou definiëren.
De zorgvuldige werk oppervlakken en lassen zijn tekenen van een houding ten opzichte van sculptuur die niet de traditionele procesmodellering heeft verzaken. In een eerste stap de kunstenaar neemt "gevonden" eigenschappen van het materiaal. Van 1934-1935 de werken meer verwerven zorgvuldig vervaardigd texturen en oppervlakken. In 1930, na 50 jaar, de Catalaanse beeldhouwer begint wat er zal zijn enorme bijdrage aan de moderne kunst. Het belang van het werk van Gonzalez wordt ondersteund door de rijping van de kunst van het vormgeven van ijzer krijg je een grote verscheidenheid aan formele oplossingen. Het was zijn controle over de techniek en de grote capaciteit om, in zijn eigen woorden, "tekening in de ruimte" dat wat hem tot een pionier van de hedendaagse beeldhouwkunst geworden.

Deze tentoonstelling in het Reina Sofia Art Center vijftig sculpturen worden gepresenteerd, tentoongesteld samen met schilderijen, tekeningen en tal van stukken van sieraden. Ze behoren allemaal tot de collecties van het Instituto Valenciano de Arte Moderno en maken deel uit van de grote partij van de werken van de Catalaanse kunstenaar die de Generalitat Valenciana verworven in 1985.
moederschap, maskers, vrouwelijke figuren en dansen cijfers: in hen enorme bijdrage van de kunstenaar om de geschiedenis van de beeldhouwkunst en het doorzettingsvermogen van bepaalde zaken met een lange traditie in de klassieke beeldhouwkunst, zoals afgebeeld. De schilderijen van González blootgesteld in het monster maakt deel uit van zijn tweede termijn, 1918-1928 ongeveer. Deze werken overeen met de context van de Catalaanse Novecentismo en braden gekenmerkt door kleine omvang, kracht van tekenen en veiligheid volumes verwijdering

hardcover boek
goede staat
Uitgever: IVAM Centre 2006
168 pagina's
ISBN 8448240448

ALLEEN VERZENDING OPHALEN NIET MOGELIJK

Prijs/bod is excl. Verzendkosten €3.80 PostNL (binnen Nederland)

Kijk ook eens bij mijn
div. andere advertenties
je weet maar nooit

Past het niet meer door de brievenbus dan kan
EEN PAKKET VAN 10 KG AAN GOEDEREN VERZONDEN WORDEN voor 1x de verzendkosten je krijgt van mij de
tracktrace code

Pakketjes tot 10 kg binnen Nederland

- Met DHL €5.75 (duurt langer 1 x per week ga ik langs een service
point is verder weg) of zelf ophalen bij DHL shop €5.00

- Met PostNL €6,50

- Met UPS* €4.10 zelf ophalen bij UPS Access Point

Wellicht zit er iets voor je bij en kunnen we een pakketje voor je
maken Combineren dus mogelijk

Meld misbruik

De reden voor je klacht

Kies de correcte afdeling, rubriek en categorie

Kies afdeling
Kies rubriek
Kies categorie

Verificatie

reCAPTCHA is een service die spammers en robots blokkeert. Vink dit vakje aan om te bewijzen dat je geen robot bent. Je zult onmiddellijk toegang krijgen of een vraag moeten beantwoorden.

Voor het exacte adres, neem contact op met de verkoper.