airtech 75 44 watt 4500 l/u

Bewaar
€ 219,00
28 x bekeken sinds

OmschrijvingLuchtpomp Airtech 75 34 watt 4500 l/u

*Buitenluchtpomp
*Hoge luchtprestaties en een laag stroomverbruik
*Uitgang: max. 75 l / m.
*Verhoogt het zuurstofgehalte
*Aquarium- en vijverwater
*Kabellengte 1,80m

*Vermogen 44 W
*Slangaansluiting Ø / Inch 18 mm
*Max. Leveringssnelheid 4.500 l / uur
*Filtermedia Vijver- / oppervlaktewater

Beschrijving:

Om het biologisch evenwicht in de vijver te behouden, is het noodzakelijk om het op consistente en voldoende wijze van zuurstof te voorzien. Vooral in de zomer, wanneer het water wordt opgewarmd door de zon, kan het zuurstofgehalte snel dalen. Afgezien van de fatale gevolgen voor de bewoners van de vijver, kan de verhoogde temperatuur van het water samen met overmatig voedsel en hogere activiteit van de vis gemakkelijk leiden tot een onaangename troebelheid van water. In dit geval kan een vijverventilator effectief werken en zorgen voor een gezond zuurstofklimaat in de kunstmatige onderwaterwereld.

In de winter zorgt het gebruik van een luchtpomp ervoor dat het vijveroppervlak niet volledig bevriest. Hierdoor kunnen aan de ene kant gistingsgassen ontsnappen, aan de andere kant wordt het water voorzien van de vitale zuurstof.
De basisfunctie van een vijverventilator is altijd vergelijkbaar. Met behulp van een pomp wordt de lucht via een slang in een spruitstuk gestoken. Het spruitstuk voegt de lucht toe aan het water. Het gebruik van ventilatieplaten en speciale stenen voor uitstroming wordt aanbevolen om het water gelijkmatig van zuurstof te voorzien.

Een criterium voor de beslissing van de geschikte vijverventilatie is de grootte van uw vijver, de hoeveelheid vijverbewoners en de hoeveelheid zuurstofproducerende planten. Bovendien zijn het soort en de hoeveelheid voeding van essentieel belang. Een cruciale regel luidt: de gemiddelde pompprestatie moet ongeveer overeenkomen met een kwart van het vijvervolume.

Luchtpompen zijn zeer geschikt in aquaria. De extra ventilatie van een aquarium wordt ten zeerste aanbevolen in geval van ziektebehandeling, omdat een verhoogd zuurstofverbruik te verwachten is en de stroom van het medicijn in het water wordt afgegeven.
Aangezien de zon meerdere uren per dag schijnt in het aquarium, is het aan te bevelen om gebruik te maken van een ventilatiepomp, zodat het water niet kan opwarmen.

SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden
 ● SKU (eigen artikel code): 7041175
 ● Type: Overige typen

Meld misbruik

De reden voor je klacht

Kies de correcte afdeling, rubriek en categorie

Kies afdeling
Kies rubriek
Kies categorie

Verificatie

reCAPTCHA is een service die spammers en robots blokkeert. Vink dit vakje aan om te bewijzen dat je geen robot bent. Je zult onmiddellijk toegang krijgen of een vraag moeten beantwoorden.

  • actief sinds 14 december 2018
  • Breukelen (Utrecht)
  • *******41082
Voor het exacte adres, neem contact op met de verkoper.