Roy Smeck Radio Grande Sunburst Brazilian Rosewood 1934

Bewaar
€ 20.000,00
41 x bekeken sinds

Kenmerken

Instrument:
Akoestische gitaar
Conditie:
Gebruikt
Levering:
Ophalen

Omschrijving

De Holygrail:

Roy Smeck Radio Grande Sunburst Brazilian Rosewood 1934 (Adirondack Spruce) in zeer goede staat. Eén van de meest zeldzame gitaren ooit gemaakt van Gibson.

Dit is een X-braced round shoulder dreadnought jumbo sized 12-fret flattop model. Deze Roy Smeck gitaren zijn extreem zeldzaam en klinken waanzinnig. Volgens kenners de holygrail onder de akoestische gitaren. De oorspronkelijke setup was een Hawaiian style met een 2 1/4" topkam breedte, maar vrijwel alle Smecks zijn converted om normaal te kunnen bespelen. In dit geval is de neck gemodificeerd naar een V met 1 11/16" topkam. Dit is een uiterst zeldzame dreadnought, namelijk de Radio Grande met Brazilian rosewood achterkant en zijkanten. Dat type houtsoort uit 1934 is zeer waardevol, meer zeldzamer is de combinatie met de prachtige originele sunburst(!).

De meeste Gibson Roy Smeck gitaren hebben een natural finish, een paar uit deze reeks waren natural met Brazilian rosewood en een enkeling sunburst met Brazilian rosewood. Die laatste combinatie is zó zeldzaam dat gitaargoeroe George Gruhn er maar één van heeft gezien in zijn gehele carriére. De klank is werkelijk waanzinnig: zeer diep en warm, vooral te danken aan het dreadnought model. De Radio Grande is nog in perfecte staat om jaren mee te spelen. Zelfs de slagplaat, brug en brugpinnen zijn nog origineel uit 1934! En heeft ook nog die prachtige originele dubbele(!) binding om de body.

Op de laatste afbeelding een Roy Smeck Radio Grande te zien voor 24.000 dollar, maar die komt uit 1944 en is van mahonie hout gemaakt en niet van het zeldzame Brazilian rosewood. Daarnaast is de Roy Smeck Radio Grande dé favoriete akoestische gitaar van onder anderen Jackson Browne en Derek Trucks.

Ik heb de Gibson Roy Smeck Radio Grande 1934 vergeleken met een Gibson Advanced Jumbo 1937, maar die AJ valt werkelijk in het niet. Dat heeft mede te maken met het feit dat het klankgat van de Roy Smeck veel meer centraler zit dan bij de AJ, waardoor de gitaar aanzienlijk meer warmte en een extra dimensie krijgt. Ook is de body van de Advanced Jumbo stukken smaller dan die van de Roy Smeck. Daarnaast ook meer dan de helft goedkoper dan een AJ uit hetzelfde jaar.

Een absoluut koopje, moet weg aangezien ik er veel te weinig op speel.

Meer informatie en foto's op aanvraag.

Meld misbruik

De reden voor je klacht

Kies de correcte afdeling, rubriek en categorie

Kies afdeling
Kies rubriek
Kies categorie

Verificatie

reCAPTCHA is een service die spammers en robots blokkeert. Vink dit vakje aan om te bewijzen dat je geen robot bent. Je zult onmiddellijk toegang krijgen of een vraag moeten beantwoorden.

Voor het exacte adres, neem contact op met de verkoper.