Walewein - Tekst in context 7

Bewaar
€ 5,00
12 x bekeken sinds

Kenmerken

Studierichting:
Overige Studie & Schoolboeken
Conditie:
Nieuw
ISBN:
9789053566374
Titel:
Walewein - Tekst in context 7
Auteur:
Berendregt, Petra
Druk:
2006
Cover:
Paperback
Taal:
Nederlands
Levering:
Verzenden

Omschrijving

Paperback, uitgave 2006, 118 blz. in kleur. Boek is zo goed als nieuw. Verzendkosten Nederland (3,50 euro) zijn voor de koper. (Verzendkosten België 6,50 euro)

Zevende deel in de succesvolle reeks 'Tekst in Context' waarin de vijf grote ridderavonturen worden gepresenteerd, met Walewein in de hoofdrol. De Roman van Walewein (geschreven rond 1260) wordt beschouwd als de allermooiste Nederlandse Arturroman. In dit middeleeuwse verhaal moet Walewein voor koning Artur een magisch schaakbord gaan zoeken. Nauwelijks heeft hij het kasteel verlaten of hij bevindt zich middenin allerlei avonturen. Zo vraagt een jonge ridder zijn hulp, redt hij een jonkvrouw uit de handen van haar ontvoerder, overleeft hij amper een gevecht met een stel draken en moet hij tenslotte voor de oude koning Amoraen een jonge bruid gaan halen.
De vijf avonturen in 'Walewein' worden gekenmerkt door spanning, sensatie en liefde, elementen waar het middeleeuwse publiek zo dol op was. Bovendien leren de ridderlijke aristocraten met dit verhaal ook de nieuwe hoofse beschavingsidealen kennen en kunnen ze zich spiegelen aan de deugden en het gedrag van de hoofse ridder. Walewein is immers de beste ridder van koning Artur. Hij is vriendelijk in de omgang, toont respect voor vrouwen, heeft een sterk gevoel voor rechtvaardigheid, kan beschaafd converseren, en zelfs in moeilijke situaties weet hij zich kalm te gedragen. Maar .... als het erop aankomt, kan Walewein ook formidabel vechten.

Kijk ook eens naar mijn andere advertenties

Meld misbruik

De reden voor je klacht

Kies de correcte afdeling, rubriek en categorie

Kies afdeling
Kies rubriek
Kies categorie

Verificatie

reCAPTCHA is een service die spammers en robots blokkeert. Vink dit vakje aan om te bewijzen dat je geen robot bent. Je zult onmiddellijk toegang krijgen of een vraag moeten beantwoorden.

Voor het exacte adres, neem contact op met de verkoper.