Chalet Ebro Delta voor natuurliefhebbers/vogelaars

Bewaar
N.v.t.
2 x bekeken sinds

Kenmerken

Regio:
Catalonië & Barcelona

Omschrijving

Casa Catharina

Midden in de natuur op een afgesloten terrein in de bergen van Camarles, op 10 minuten afstand van het pitoreske vissersdorp l´Ampolla, ligt dit chalet met een prachtig uitzicht over de bergen en de Ebro Delta. Je hebt alle privacy en kunt genieten van de rust, ruimte en natuur om je heen. In de ecologische boomgaard staan olijfbomen, amandelbomen en johannesbroodbomen. De wilde kruiden zoals rozemarijn, tijm, etc. groeien welig. Uiteraard zijn er ook andere (on)kruiden die de verhuurders met de bosmaaier onder controle houden. De Ebro Delta is een overwinteringsgebied voor meer dan honderd vogelsoorten en daardoor kun je elk jaargetijde andere vogels in de boomgaard zien. In oktober/november begint de olijvenoogst en gaan de verhuurders in de boomgaard de olijven handmatig oogsten, waarna ze ze naar een traditionele molen brengen. Dit is een prachtig proces om mee te kijken en/of te helpen. Producten die van het eigen land komen zijn biologische olijfolie, amandelen en citroenen. Het is verboden te roken in de accommodatie.

Natuur en omgeving
Het dorpje Camarles ligt op zes kilometer afstand. In het dorp is een toeristenbureau en er zijn diverse winkels, zoals een supermarkt, slager, bakker, viswinkel, groenteboer, postkantoor, twee banken + pinautomaat, kapsalon, pizzeria en verschillende cafés. Het strand van l´Ampolla ligt op nog geen 10 minuten afstand. Er zijn tal van restaurants aan de haven/boulevard, diverse strandjes en ook een natuurpark “Bassa de Les Olles”, waar volop vogels te zien zijn. Er is een treinstation vanwaar de trein naar Barcelona en Valencia regelmatig vertrekt. Verder vind je hier in de buurt het beschermde gebied Ebro Delta. Uitgestrekte rijstvelden, laag overvliegende flamingo's en in de verte besneeuwde bergtoppen. Een vreemde combinatie die je niet snel in Europa verwacht. Toch is dit precies wat de Ebro Delta te bieden heeft. Eén van de belangrijkste redenen om in 1983 de Ebro Delta uit te roepen tot beschermd gebied, was wel het feit dat het de ideale broedplaats is voor zo'n honderd vogelsoorten. Bovendien zijn er ook nog eens meer dan honderd vogelsoorten die de Ebro Delta hebben gekozen als hun overwinteringsadres.

Meld misbruik

De reden voor je klacht

Kies de correcte afdeling, rubriek en categorie

Kies afdeling
Kies rubriek
Kies categorie

Verificatie

reCAPTCHA is een service die spammers en robots blokkeert. Vink dit vakje aan om te bewijzen dat je geen robot bent. Je zult onmiddellijk toegang krijgen of een vraag moeten beantwoorden.

Voor het exacte adres, neem contact op met de verkoper.