Andorra 50 Euro 2018 25 Jaar Constitutie Andorra Goud

Bewaar
€ 750,00
6 x bekeken sinds

Omschrijving

Deze bijzondere gouden 10 Euromunt van Andorra 2018 heeft als thema het 25 jarig jubileum van de Grondwet van Andorra. De officiële taal van Andorra is Catalaans en de Grondwet van Andorra (in het Catalaans Constitucio d'Andorra) is de hoogste wet van het Prinsdom Andorra. De bevolking van Andorra stemde door middel van een referendum op 14 maart 1993 met de Andorrese Grondwet die op 28 april 1993 in werking trad. De Grondwet werd ondertekend door de twee co-prinsen van Andorra, de president van Frankrijk (Toen Mitterrand) en de Bisschop van Urgell (Joan Marti Alanis). In deze grondwet is expliciet geregeld dat de president van Frankrijk en de Bisschop van Urgell de staatshoofden van Andorra zijn. In artikel 1 staat genoemd dat Andorra een democratische en sociale rechtsstaat is. Op de voorkant van de munt ziet men in het midden het nationale Wapen van Andorra. Links daarvan ziet men een gezicht van een vrouw met daarachter verscholen het gezicht van een man. Bovenaan ziet men een eikentak. Aan de linkerkant van de munt ziet men in een cirkel de tekst 25 aniversari de la constitucio met de jaartallen 1993 en 2018. Aan de rechterkant ziet men in een papierrol de tekst El poble Andorra Amb plena Llibertati Independencia (Het volk van Andorra met volledige vrijheid en onafhankelijkheid. Op de achterkant van de tekst ziet men aan de bovenkant de spreuk van Andorra VIRTVS VNITA FORTOR (Deugd verenigd is sterker). Aan de onderkant van de munt ziet men de waarde aanduiding van 50 Euro en de landsnaam Andorra. In het midden ziet men twee handen met een potlood in de hand. De munt is verpakt in een luxe verpakking en wordt met een echtheidscertificaat geleverd.

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.
 
Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden
 ● Levertijd: 1 dagen
 ● Merk: Merkloos
 ● SKU (eigen artikel code): AD18-10COAD

Meld misbruik

De reden voor je klacht

Kies de correcte afdeling, rubriek en categorie

Kies afdeling
Kies rubriek
Kies categorie

Verificatie

reCAPTCHA is een service die spammers en robots blokkeert. Vink dit vakje aan om te bewijzen dat je geen robot bent. Je zult onmiddellijk toegang krijgen of een vraag moeten beantwoorden.

  • actief sinds 30 november 2017
  • Nijverdal (Overijssel)
  • *****18384
Voor het exacte adres, neem contact op met de verkoper.