Griekenland 10 Euro 2016 Menandros

Bewaar
€ 124,50
6 x bekeken sinds

Omschrijving

Van de serie Griekse munten met als thema de oude Griekse Cultuur heeft Griekenland een 10 Euro munt uitgegeven met als thema Menandros (Menander). Menander was een prominente Griekse schrijver van blijspelen en leefde van 342 vChr. tot 291 vChr. Hij was een voorbeeld van de nieuwe Komedie die zich meer richtte op persoonlijkheden. Dit in tegenstelling tot de oude Komedie onder Aristophanes die de politiek op de korrel namen. Menandros heeft ongeveer 100 blijspelen geschreven waarvan er bijna 10 geheel bewaard zijn gebleven. Elementen van zijn werken zijn bewaard gebleven, zelfs Shakespeare heeft ze gebruikt! Op de voorkant van de munt ziet men een afbeelding van Menandros alsmede het jaartal 2016. In een cirkel ziet men teksten van zijn werken in het Oud Grieks. Onderaan de munt staat zijn naam Menandros met de jaartallen 342-291 vCr. Op de achterkant van de munt ziet men Oud Griekse teksten door Menandros geschreven, in het midden ziet men de waarde aanduiding van 10 Euro waarbij in de nul van het getal 10 in het Grieks te lezen is Griekse Democratie en het wapen van Griekenland. De munt is verpakt in een luxe verpakking en wordt met een genummerd certificaat geleverd.

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.
 
Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden
 ● Levertijd: 1 dagen
 ● Merk: Merkloos
 ● SKU (eigen artikel code): GR16-€10MEN

Meld misbruik

De reden voor je klacht

Kies de correcte afdeling, rubriek en categorie

Kies afdeling
Kies rubriek
Kies categorie

Verificatie

reCAPTCHA is een service die spammers en robots blokkeert. Vink dit vakje aan om te bewijzen dat je geen robot bent. Je zult onmiddellijk toegang krijgen of een vraag moeten beantwoorden.

  • actief sinds 30 november 2017
  • Nijverdal (Overijssel)
  • *****18384
Voor het exacte adres, neem contact op met de verkoper.