Nederland 10 Euro 2019 100 Jaar Luchtvaart Goud

Bewaar
€ 389,50
8 x bekeken sinds

Omschrijving

In 1903 wisten de Amerikaanse Gebroeders Wright voor het eerst het luchtruim met een zelfgebouwde en gemotoriseerde vliegtuig te betreden. Dit vliegtuig werd The Flyer genoemd. Het duurde niet lang voordat Nederland ook het luchtruim wou betreden. In 1919 richtte Anthony Fokker met een aantal rijke investeerders de Nederlandsche Vliegtuigenfabriek op. In dit zelfde jaar besloten onder andere Frits Fentener van Vlissingen en Albert Plesman om de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij voor Nederland en Koloniën op te richten. Hiermee is de KLM de oudste luchtvaartmaatschappij die nog steeds dezelfde naam gebruikt! Iedereen kent de blauw witte vliegtuigen van de KLM maar de historie is al 100 jaar oud! In deze tijd werden vliegtuigen met propellers aangedreven. Vanaf de tweede Wereld Oorlog werden straalmotoren toegepast in vliegtuigen, iets wat hedendaags niet meer weg te denken is. Om te vieren dat de Nederlanders het luchtruim eigenhandig betraden is deze prachtige bijzondere 5 Euromunt uitgegeven. Op de voorkant ziet men in reliëf de kaart van Nederland. Ook ziet men 2 vliegtuigen. Een oude propeller vliegtuig de Fokker DXI en een Boeing 737 te herkennen aan zijn 2 straalmotoren (beide zijde 1). Ook ziet men de tekst 100 jaar Nederlandse luchtvaart. Op de achterkant is Koning Willem Alexander in reliëf weergegeven. Ook ziet men de tekst Willem Alexander en Koning der Nederlanden staan. De kwaliteit van de munt is Goud Proof. Deze prachtige gouden munt is verpakt in een luxe houten verpakking en wordt met een echtheidscertificaat geleverd. De oplage van deze munt is slechts 1.000 exemplaren.

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.
 
Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden
 ● Levertijd: 1 dagen
 ● Merk: Merkloos
 ● SKU (eigen artikel code): NL19-10LVAU

Meld misbruik

De reden voor je klacht

Kies de correcte afdeling, rubriek en categorie

Kies afdeling
Kies rubriek
Kies categorie

Verificatie

reCAPTCHA is een service die spammers en robots blokkeert. Vink dit vakje aan om te bewijzen dat je geen robot bent. Je zult onmiddellijk toegang krijgen of een vraag moeten beantwoorden.

  • actief sinds 30 november 2017
  • Nijverdal (Overijssel)
  • *****18384
Voor het exacte adres, neem contact op met de verkoper.