Vaticaan 5 en 10 Euro 2017 Zilver

Bewaar
€ 165,00
6 x bekeken sinds

Omschrijving

Het thema van de zilveren 5 Euro Vaticaan 2017 is de 50e Wereldvrededag die 21 september 2017 plaatsvond. Het thema van deze dag was het onrecht en geweld van de mens te verhinderen. Hier wordt op ingespeeld op de voorkant van de afbeelding van de munt. Hier ziet men het moment dat Jezus wordt gearresteerd op de Olijfberg en dat Petrus hem wil beschermen door de slaaf Malchus met zijn zwaard een oor af te snijden. Jezus gebiedt Petrus zijn zwaard weer in de schede te doen. Aan de bovenkant van de munt ziet men de waarde aanduiding van 5 Euro en aan de onderkant van de munt de landsnaam Citta del Vaticano. Op de achterkant van de munt ziet men het pauselijk wapen met daaromheen de contouren van de Sint Pieter. In de buitenste ring van de munt ziet men de tekst Franciscus PP anno Domini XXVII (2017). Het thema van de zilveren 10 Euromunt Vaticaan 2017 is de 25e wereld ziekendag. Deze wereld ziekendag wordt jaarlijks op 11 februari in een verschillend land gehouden. Deze dag is ingesteld door de toenmalige Paus Johannes Paulus II die zelf ook ziek was. 11 februari is geen toevallige datum, het is de datum dat Bernadette Maria in Lourdes zag. Op de voorkant van de munt ziet men man die een monster in de hand heeft. Dit monster symboliseert de ziektes. Verder ziet men Marina met een rozenkrans en een vredes duif. De Waarde aanduiding van 10 Euro staat onderaan de munt en de landsnaam Citta del Vaticano staat in de bovenste ring van de munt. Op de achterkant ziet men het Pauselijk wapen en het pauselijk logo met zijn spreuk Miserando Atque Eligendo. Onderaan de munt ziet men het jaartal in het Latijn MXXVII = 2017. Verder ziet men de tekst Franciscus Pont Max

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.
 
Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden
 ● Levertijd: 1 dagen
 ● Merk: Merkloos
 ● SKU (eigen artikel code): VA17-5EN10E

Meld misbruik

De reden voor je klacht

Kies de correcte afdeling, rubriek en categorie

Kies afdeling
Kies rubriek
Kies categorie

Verificatie

reCAPTCHA is een service die spammers en robots blokkeert. Vink dit vakje aan om te bewijzen dat je geen robot bent. Je zult onmiddellijk toegang krijgen of een vraag moeten beantwoorden.

  • actief sinds 30 november 2017
  • Nijverdal (Overijssel)
  • *****18384
Voor het exacte adres, neem contact op met de verkoper.