Vaticaan Proofset 2018 + 50 Euro Goud

Bewaar
€ 1.695,00
6 x bekeken sinds

Omschrijving

De meest bijzondere set die het Vaticaan jaarlijks uitgeeft is de Proofset met als extra munt een gouden Euromunt met een nominale waarde van 50 Euro. In de Proofset Vaticaan 2018 + 50 Euro Goud set zijn negen munten verpakt. Deze zijn de complete serie Euromunten van het Vaticaan 2018 en als extra munt de 50 Euro 2018 in Goud. Vanaf de introductie van de Euro in het jaar 2002 werd de Paus op de Euromunten van het Vaticaan afgebeeld. De huidige Paus Franciscus I heeft in zijn eenvoud besloten dat zijn afbeelding niet meer op de munten van het Vaticaan hoeft. Zijn afbeelding is met ingang van het jaar 2017 vervangen door het Pauselijk Wapen. Het Pauselijk Wapen is een Wapenschild dat hij al sinds 1991 gebruikt toen hij aantrad als Bisschop van Argentinië. Aan de bovenkant van het wapen ziet men een mijter met de twee sleutels van Petrus. Gecentreerd in het midden ziet men de letters IHS van Christus met daarboven een kruis. Verder ziet men ook drie zwarte nagels. De ster verwijst naar Maria en het gras verwijst naar Jozef. Aan de onderkant van het wapen ziet men de wapenspreuk van de Paus. Deze wapenspreuk is miserando atque eligendo (geroepen uit/door ontferming). Deze afbeelding ziet men op de munten van 1 cent tot en met 2 Euro. Verder ziet men de tekst Citta del Vaticano op deze munten. Op de gouden 50 Euromunt 2018 ziet men Sint Franciscus van Assisi. Franciscus van Assisi had een bijzondere aandacht voor de schepping en leefde in eenvoud in harmonie met de natuur. In deze hoedanigheid kwam hij ook extra op voor de armen. Deze 50 Euromunt viert de tweede encycliek van Paus Franciscus I, welke gewijd is aan Moeder aarde en de zorg voor de normale huiselijke omgeving. De munten zijn in de kwaliteit Proof, dat wil zeggen dat ze met een speciaal stempel geslagen zijn en daarom de hoogste kwaliteit hebben. De munten zijn verpakt in een luxe grasgroene verpakking en worden met een certificaat geleverd.

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.
 
Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden
 ● Levertijd: 1 dagen
 ● Merk: Merkloos
 ● SKU (eigen artikel code): VA18-PP0002

Meld misbruik

De reden voor je klacht

Kies de correcte afdeling, rubriek en categorie

Kies afdeling
Kies rubriek
Kies categorie

Verificatie

reCAPTCHA is een service die spammers en robots blokkeert. Vink dit vakje aan om te bewijzen dat je geen robot bent. Je zult onmiddellijk toegang krijgen of een vraag moeten beantwoorden.

  • actief sinds 30 november 2017
  • Nijverdal (Overijssel)
  • *****18384
Voor het exacte adres, neem contact op met de verkoper.