TE KOOP woning en café (restaurant) in de Aude

Bewaar
€ 215.000,00
44 x bekeken sinds

Kenmerken

Regio:
Frankrijk
Stad of wijk:
Bouriège
Oppervlakte:
201 m²
Perceeloppervlakte:
435 m²
Soort woning:
Overig
Aantal kamers:
4
Aantal slaapkamers:
5

Omschrijving

"Café Corneilla" is een dorpscafé met woning en aangrenzende tuin. "Café Corneilla" bevindt zich in Bouriège, een klein en rustig dorpje, aan de voet van de Pyrénéen en 30km ten zuiden van Carcassonne. De eigenaar (Patricia) verkoopt het pand omdat ze met pensioen gaat.

Het café is het sociale kruispunt van het dorp en omstreken waar fransen en buitenlanders elkaar ontmoeten. Het café organiseert ook vaak muzikale en culturele evenementen.

Vroeger was “Café Corneilla” ook een klein en succesvol restaurant. Door persoonlijke omstandigheden moest Patricia echter het restaurant enkele jaren geleden sluiten.

Het café is 8 maanden per jaar en 4 dagen per week open; de daarbij behorende omzet ligt rond de 30 000€. Als det restaurant-activiteiten weer worden gestart en het geheel gedurende het hele jaar open is, kan de omzet makkelijk worden verdubbeld.

Bouriege is een vriendelijk dorpje met 120 inwoners. Zo is het mogelijk elke week een mand met biologische groenten, fruit en brood te bestellen. De mand kan dan worden opgehaald in het café en dat illustreert ook de sociale functie van het café. In de zomer organiseert het dorp een markt waar lokale producten worden verkocht. Bouriège heeft een basisschool en een schoolbus brengt de kinderen naar de middelbare school in Limoux. Het dorp heeft ook zijn eigen postkantoor.

De indeling van het pand is als volgt.

De begane grond (85 m2) :

- café-ruimte

- semi-professionele keuken

- bijkeuken

Het café heeft een Licence IV, dat is een vergunning om bier, wijn en sterke drank te serveren al of niet met een maaltijd. Het café geeft ook de mogelijkheid om een klein restaurant te beginnen. Binnen is het groot genoeg om 20 man te serveren en ongeveer 35 man in de achtertuin.

De eerste étage (78m2):

- toilet

- woonkamer

- slaapkamer

- dressing / extra slaapkamer

- badkamer

De tweede étage (38m2) heeft:

- 3 slaapkamers

- badkamer

De achtertuin is 350m2 groot en de straat wordt als terras gebruikt voor het café.

Vraagprijs: 215 000€

Patricia is te bereiken via e-mail: le.corneilla@yahoo.fr

Patricia spreekt geen nederlands maar wel goed engels.

Meld misbruik

De reden voor je klacht

Kies de correcte afdeling, rubriek en categorie

Kies afdeling
Kies rubriek
Kies categorie

Verificatie

reCAPTCHA is een service die spammers en robots blokkeert. Vink dit vakje aan om te bewijzen dat je geen robot bent. Je zult onmiddellijk toegang krijgen of een vraag moeten beantwoorden.

Voor het exacte adres, neem contact op met de verkoper.