Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Lexus RC Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Lexus RC

Wil je een Lexus occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Lexus modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De RC is een luxe tweedeurs coupé van Lexus, en leent elementen van, niet alleen de Lexus IS, maar ook de IS C cabrio, en de GS-serie; respectievelijk voor de achterkant, het middenstuk en de voorkant van de auto. De Lexus RC werd in 2013 aan het publiek gepresenteerd en zal eind 2014 in productieversie beschikbaar zijn.

Uiterlijk en Uitrusting

De RC heeft een kortere wielbasis dan de IS maar is wel langer. Standaard heeft het model 18 inch lichtmetalen velgen, met een mogelijkheid tot een upgrade naar 19 inch. Er zijn drie verschillende uitvoeringen verkrijgbaar van de Lexus RC: de 350, de 300h, en de RC F, maar welke er ook gekozen wordt, het blijft een opvallende verschijning op de weg, met zijn strakke stroomlijning en brutale uitstraling. Achterin heeft een volwassene niets te zoeken: er kan hoogstens een klein kind worden geplaatst (maar dan wel zonder kinderstoeltje), maar dat is gebruikelijk in (dit soort) coupés.

Motoren en Prestaties

De RC is leverbaar met drie motoren. De RC 350 heeft een 3,6-liter V6-motor in combinatie met een acht versnellingen tellende automatische transmissie. De RC 300h heeft een 2,5-liter motor, gecombineerd met een CVT met hybride aandrijving. Tenslotte is er voor de snelheidsfanaten de RC F, die beschikt over een 5,0-liter V8-motor. De V6-motor – dezelfde als in de IS350 – levert een vermogen van 306 pk, en de V8 is goed voor maar liefst 467 galopperende paarden. De RC is uitnodigend om hard mee te rijden, en dit doet hij erg goed. Hij laat zich uitstekend sturen, met prima vering en wegligging.

Prijs en Concurrenten

Afhankelijk van de gekozen uitvoering zijn concurrenten te vinden in de vorm van, bijvoorbeeld, de BMW 435i Coupé of de BMW M4, de Audi A5 Coupé, de Cadillac CTS Coupé, en de Infiniti Q60. Prijzen zijn, nu nog even, alleen in dollars bekend, en beginnen, voor de basisuitvoering van de RC350, bij een kleine $44.000, terwijl de RC F bijna $49.000 zal kosten. Lexus RC occasions zullen nog wel even op zich laten wachten.